29 Kasım 2006

DAMDAKİ MİZAHÇI
AĞAÇ ÜSTÜNDEN ÇİZİYOR!

-----------------------------------------------------------------------

ERCAN AKYOL'A "SEDAT SİMAVİ" ÖDÜLÜ

Sevgili arkadaşımız Ercan Akyol, bu yıl 30. kez verilen "SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ"nin "GAZETECİLİK" dalındaki ödülünü "Başbakan ve Yan gelip yatanlar" karikatürüyle kazandı. Gazetecilik dalındaki bir ödül böylece 30 yıldır ilk kez bir karikatüre verilmiş oldu. Karikatürümüze uzun yıllardır yoğun emekler veren, Ercan arkadaşımı "DAMDAKİ MİZAHÇI" olarak bu anlamlı ödül nedeniyle kutluyorum...

--------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ CEM KENAN'I

"AKŞAM SEFASI"NDA ANDIK

25 Kasım 2003'te, henüz 52 yaşındayken yitirdiğimiz sevgili can arkadaşımız Cem Kenan Öngü'yü 26 Kasım Pazar günü Beyoğlu'nda Saygı Yağmurdereli dostumuzun "Akşam Sefası" adlı mekanında düzenlenen bir yemekli toplantıda andık. Geceye Cem'in biz çizer arkadaşlarının yanı sıra, iki kızkardeşi ve "Ruhi Dostlar Korosu"ndan koro arkadaşları da katıldılar ve gece onların güzelim türküleriyle renklendi. Gecede Semih Poroy, Tayfun Akgül ve Cevat Özer'in ortak çalışmasıyla hazırlanan sinevizyon gösterisinde gösterilen Cem Kenan'ın çizimleri, desenleri, fotoğrafları, notları bizi anılar denizine sürükledi... Üstteki fotoğrafta geceden bir an, yakın planda Cem'in sevgili kızkardeşi Figen ve ablası ile Oğuz Altay, Cihan Demirci, Canol Kocagöz, Ergin Gülen ve Koro dostlarından bir grup görülüyor. (Fotoğraf: Atay Sözer)

Cem Kenan'ı anma gecesinden bir başka fotoğraf. Fotoğrafa, Oğuz Altay'ın elini omzuna attığı, gecenin sinevizyon gösterisini düzenleyen Tayfun Akgül arkadaşımız eklenmiş. (Foto: Atay Sözer)

Hiç yorum yok: