07 Aralık 2022

CİHAN DEMİRCİ, İKİ AYRI SÖYLEŞİYLE, 6. ULUSLARARASI İZMİR MİZAH FESTİVALİNDE...

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve bu yıl 6. kez gerçekleşecek olan Uluslararası İzmir Mizah Festivali, 20-26 Aralık 2022 tarihleri arasında tam 7 gün sürecek... İzmir'in farklı kültürel alanlarındaki pek çok söyleşi, anma, sergi ve etkinlikle gerçekleşecek bu renkli festivale "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci de, iki ayrı görsel sunumlu söyleşiyle katılacak.

23 Aralık 2022 Cuma günü, İzmir Sanat'ta, saat.19'da gerçekleşecek olan "Cemal Nadir Güler 120 Yaşında" başlıklı görsel sunumlu söyleşiyi Kamil Yavuz ve Cihan Demirci birlikte gerçekleştirecekler. Kamil Yavuz ve Cihan Demirci, Çağdaş karikatürümüzün kurucu ve öncü ismi Cemal Nadir Güler ustanın 100. doğum yılı olan 2002'de Cemal Nadir anısına biyografi kitapları yayınlamışlardı. Kamil Yavuz'un "Cemal Nadir Caddesi" kitabı, Cihan Demirci'nin "Cemal Nadir 100 Yaşında" kitabı, Karikatürcüler Derneği tarafından "Cemal Nadir Yılı" ilan edilen 2002 yılı boyunca gerçekleşen pek çok etkinliğin belgeye dönüşmüş halleriydi.

24 Aralık 2022 Cumartesi günü, İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Küçük Salonda, saat:15'te gerçekleşecek olan, görsel sunumlu "Gırgır 50 Yaşında" başlıklı söyleşide, Gırgır'dan yetişen Cihan Demirci, hem Gırgır'ı, hem de yaratıcısı Oğuz Aral'ı, bilinmeyen ve gözden kaçan yanlarıyla anlatacak. Bir dönemin efsane mizah dergisi Gırgır böylece 50. yaşında, tam da yıl biterken hem de bir Mizah Festivalinde ilk kez anılmış olacak!..



6. İZMİR ULUSLARARASI
MİZAH FESTİVALİNİN PROGRAMI:


FESTİVAL AFİŞİ:


#UluslararasıİzmirMizahFestivali #İzmirBüyükşehirBelediyesi #MizahFestivali #CemalNadir120Yaşında #KamilYavuz #CihanDemirci #Gırgır50Yaşında #GırgırveOğuzAral #MizahımızınAlayköşküGırgırveOğuzAral #Söyleşi #Panel #Sergi #İzmirSanat #AASSM #İzmirMimarlarOdası 




Hiç yorum yok: