20 Aralık 2020

CİHAN DEMİRCİ, İZMİR ULUSLARARASI MİZAH FESTİVALİNDE "MEDYADA POLİTİK MİZAH" SÖYLEŞİSİNE KONUK OLDU!..



Daha önceki yıllarda yüzyüze, salon etkinlikleriyle gerçekleştirilmiş olan İzmir Mizah Festivali, salgın ortamı yasakları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16-25 Aralık 2020 tarihleri arasında, İzmir-tube adlı Youtube kanalı üzerinden çevrim içi pek çok söyleşi ile gerçekleşiyor.

İZMİR ULUSLARARASI MİZAH FESTİVALİ'NİN 3. günü olan 18 Aralık Cuma günü Youtube'daki "İzmir Tube" kanalında önce Levent Kırca anıldı, sonra da "Medyada Politik Mizah" başlıklı söyleşi gerçekleşti. Vecdi Sayar'ın moderatörlüğünde, önce; Oya Başar ve Burhan Şeşen, sonra da Kandemir Konduk ve Cihan Demirci konuşmacı olarak ekrana konuk oldular ve çok uzun süredir yaşanan dönemde medyada artık mizahın yapılamaz hale geldiğini anlattılar... Bu söyleşiyi Youtube'dan izlemek için link adresi: https://www.youtube.com/watch?v=A4cXMBdtk1w



On gün süren ve her akşam aynı saatte yayına giren festival etkinliklerine sanat dünyasının önemli isimleri katılıyor. Mizah ve toplumsal eleştiri temasına odaklanan, festivalde, “Karikatürümüzde Toplumsal Eleştiri ve Mizah”, “Sinemada Mizah”, “Medyada Politik Mizah”, “Müzik ve Mizah”, “Görsel Sanatlar ve Mizah”, “Kısa Filmde Toplumsal Eleştiri ve Mizah”, “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah”, “Edebiyattan Tiyatroya Mizah” başlıklarının ele alınacağı söyleşiler gerçekleşiyor.

Festival danışmanı Vecdi Sayar'ın moderatörlüğündeki bu festivalde, ekrandan izlenecek söyleşilerde konuşmacı olarak; Tan Oral, Turgut Çeviker, Ezel Akay, Prof. Oğuz Makal, Doç. Dr. Ragıp Taranç, Oya Başar, Cihan Demirci, Kandemir Konduk, Burhan Şeşen, Fatih Altınöz, Rutkay Aziz, Mehmet Ulukan, Ataol Behramoğlu, Genco Erkal, Müjdat Gezen, Ali Nesin, Efdal Altun, Cumhur Bakışkan, Serhan Bali, Murat Palta, Ali Şimşek, Erdil Yaşaroğlu, Mustafa Yıldız, Özcan Yurdalan, Hilmi Etikan, İzel Rozental'in moderatörlüğünde yabancı çizerler, Orhan Alkaya, Eren Aysan, Semih Çelenk, Seçkin Selvi yer alıyor.

İzmir Mizah Festivalinin tamamının izleneceği Youtube kanalı "İZMİR TUBE"un adresi: https://www.youtube.com/channel/UC1qGGh33_o-Rdr92J5EBG7w



Hiç yorum yok: