11 Ocak 2020

CİHAN DEMİRCİ, KARTAL EDEBİYAT GÜNLERİ KAPSAMINDA KARTAL MASAL MÜZESİNDE MİZAH VE KARİKATÜR MACERASI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ!..


Kartal Belediyesi'nin düzenlediği "Kartal Edebiyat Günleri" 10-11-12 Ocak 2020 tarihlerinde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ile Kartal Masal Evi'nde gerçekleşiyor. Aynı anda iki ayrı mekanda söyleşi olması ve Masal Evi'nin yerinin henüz pek bilinmemesi ve Kartal'ın merkezinde değil Soğanlık'ta olması, bu yüzden bazı katılımcıların henüz alışık olmadıkları mekan yerine merkezdeki salona gitmesi, hazırladığım iki yedeği olan özel sunumun bilgisayarda inatla çalışmaması, hafta sonu bir gün olmaması filan gibi her türlü tersliğe rağmen, bu tür durumlara epeyce alışık olup, artık şerbetli hale gelen "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci doğrusu bu olumsuzluklardan pek etkilenmedi. 15.30-17.00 arasında Masal evinin küçük ve çok sıcak söyleşi odasına gelen 15 civarı izleyiciye başka yerlerde asla duyamayacakları mizah ve karikatür serüvenimdeki renkli anılardan oluşan bir yolculuğa çıkardım. Sonrasında onlara kitaplarımı imzaladım.


Henüz yeni yeni kendini tanıtan bir mekan olan "Kartal Masal Evi" çocukları çocuk ve masal kitapları tarihinde bir yolcuğa çıkaracak düzeyde sevimli bir mekan. Edebiyat Günleri kapsamında değil de ayrı bir zamanda olsaydı, yabancısı olmadığım Kartal'da bildiğim, tanıdığım pek çok tanıdık yüz de bu söyleşi de olurdu. Tüm olumsuz şartlara rağmen gelen çocukların ve annelerinin mutlu ayrıldığı bir söyleşi sonunda müze sorumlusu Gözde arkadaşımıza  böyle bir müzede çoktan bulunması gereken "Zirzop Masallar" kitabımı da iletmiş oldum. Söyleşi öncesinde bir Sunay Akın tasarımı olan bu mekanı gezdim. Ne yazık ki çok uzun zamandır hayal gücünden kopmuş bir toplum olduğumuz için masallar da artık çok uzağımızda ancak iyi bir programlama ve özellikle Cumartesi-Pazar gibi okul dışı günleri içeren zamanlarda yapılacak etkinliklerle ve çocukların buraya gelmesi belediyenin de biraz özel çabasıyla sağlanırsa hayal gücüne seslenen bu özel ve renkli müzenin işlevi zamanla daha da değer kazanacaktır. 

KARTAL MASAL EVİ'NDE GERÇEKLEŞEN CİHAN DEMİRCİ SÖYLEŞİSİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Hiç yorum yok: