03 Nisan 2019

CİHAN DEMİRCİ SEYMEN KOLEJİ'NİN "MİZAH GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ" İÇİN KOCAELİ VE DARICA'DAKİ OKULLARINDAYDI!..



Cihan Demirci, 2 Nisan 2019 Salı günü sabahı, Özgürlük Kitabevinden İlhan Canan'la birlikte erken saatlerde yollara düştü. İlk durak Kocaeli'nde Seymen Koleji idi. Bu okul son 2 yılda Cihan Demirci'yi 3. kez davet etmişti. 

Bu etkinliklerin mimarı Türkçe öğretmeni Mehtap Uzun'un ve okul müdürü Ercan Demir'in içten karşılamasıyla, artık bir aile gibi olduğum bu okulun, konferans salonunda önce 5. sınıf öğrencileriyle "Hınzır Can Çevre Dostu" kitabı ağırlıklı bir mizah ve çocuk söyleşisi gerçekleştirdim. 




Ardından bu kez salonda 6. sınıflarla "Hınzır Can'la Neşeli Dersler" kitabı ağırlıklı bir mizah ve çocuk söyleşisi geldi. Öğrencilerin renkli sorularıyla biten bu söyleşilerin ardından onlara bu iki kitabı imzaladım. Bu söyleşilerde bir gün öncenin "Nisan 1" olduğunu ve Nisan 1'in şakanın, mizahın, neşenin günü olduğunu, ne yazık ki son yıllarda bu özel günün eskisi gibi anımsanmadığını anlattım. 



Öğlen yemeği arasından sonra İlhan Canan arkadaşımızla bu kez yolumuz Seymen Koleji'nin Darıca şubesine düştü. Buı okula da ilk kez geçen yıl gelmiştim ve bu 2. gelişimdi. Orada da gene öğretmenler ve okul idaresince aynı içtenlikle karşılandık. Okulun konferans salonunda 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileriyle görsel sunumlu "Çocuk ve Mizah" söyleşimi gerçekleştirip, onlara da Hınzır Can adlı çocuk kahramanımın Çevre Dostu ve Neşeli Dersler kitaplarını imzaladım. Bende giderek farklı yer eden Seymen Koleji'ne özellikle hayatımızda epeyce geri düşmüş olan "mizah" adına çok teşekkür ederim. 


CİHAN DEMİRCİ'NİN 2 NİSAN 2019'DA KOCAELİ VE DARICA SEYMEN KOLEJİNDE GERÇEKLEŞEN ETKİNLİKLERİNDEN FOTOĞRAFLAR... 



Hiç yorum yok: