14 Şubat 2019

CİHAN DEMİRCİ 3. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE KARTAL'DA ÇAVUŞOĞLU HALK KÜTÜPHANESİNDE BULUŞTU!..

Cihan Demirci Kartal'da bulunan Sabri Taşkın İlkokul 3. sınıf öğrencileriyle Çavuşoğlu Halk Kütüphanesinde bir araya geldi... 

"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, yağmurun durmaksızın yağdığı bir günde, 13 Şubat 2019 Çarşamba günü Kartal'daki Çavuşoğlu Halk Kütüphanesinde, Kartal Sabri Taşkın İlkokulu 3. sınıf öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerle gerçekleşen etkinlikler her zaman okulda olmaz ya, bu kez de etkinliğe çok yakışan bir yerde bir kütüphanede oldu. Etkinliğe Kırmızı Kedi Yayınevinden Demet Ekmekçioğlu ile giden Cihan Demirci, söyleşisinin öncesinde  3. sınıf öğrencilerinden bir grubun "Bana Güldüğünü Söyle" adlı kitabındaki fıkraları canlandırmasını izledi. Cihan Demirci, özgün fıkra kitabı "Bana Güldüğünü Söyle" ile çocuk şiirlerinden oluşan kitabı "Şiir Küçüğün"ü önceden alıp okuyan öğrencilerle kütüphane salonunda keyifli  bir söyleşi gerçekleştirdi ve onlara mizahın en eski türü olan "fıkra" hakkında bilgiler verdi, şiirle olan macerasından bahsetti. Bu arada söyleşi öncesi Nasreddin Hoca rolündeki bir öğrenci Nasreddin Hoca fıkrasını günümüze adapte etti. Bir başka öğrenci Cihan Demirci'nin "Meyveli Şiiri"nden esinlenerek yazdığı "Sebzeli Şiir"i okudu. Görsel sunumlu söyleşi daha sonra sorularla sürdü. 



Bu sorulardan birinde bir kız öğrenci çok güzel bir şey söyledi ve dedi ki: "Biliyor musunuz, ben sizin kitaplarınızı çok sevdim, çünkü bu kitapları öyle büyük biri değil de sanki bir çocuk yazmış gibi geldi, bu yüzden fıkra ve şiirleriniz çok hoşuma gitti..."  Cihan Demirci'nin çocuk kitaplarındaki amaçlarından biri de zaten buydu, bunu başarmış olduğunu bir kez daha görmek onu mutlu etti ve söyleşinin sonunda salonu dolduran Sabri Taşkın İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin yoğun ilgisi altında onlara şiir ve fıkra kitaplarını imzaladı. 


CİHAN DEMİRCİ'NİN ÇAVUŞOĞLU KÜTÜPHANESİNDE GERÇEKLEŞEN SABRİ TAŞKIN İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Hiç yorum yok: