03 Kasım 2014

SEMİH BALCIOĞLU USTAYI, SERGİ VE ANMA TOPLANTISIYLA ANDIK...


Karikatürümüzün büyük ustalarından, aynı zamanda Karikatürcüler Derneğinin 3 kurucusundan biri olan; Semih Balcıoğlu ağabeyi 1 Kasım 2014 Cumartesi günü Sultanahmet'te
bulunan Karikatürcüler Derneği merkezinde ağırlıklı olarak dernek üyesi karikatürcülerin katılımıyla andık.

27 Ekim 2006 tarihinde, 78 yaşındayken dünyaya veda eden Semih Balcıoğlu anısına dernek merkezinde karikatürcü dostlarının portrelerinden oluşan sergi açıldı. Karikatürcüler Derneği başkanı Metin Peker kısa bir konuşma yaptıktan sonra söz alan; Erdoğan Bozok, Ruşen Dora, Raşit Yakalı, Nuhsal Işın, Seyfi Şahin, Sami Caner ve Ahmet Öztürklevent, Balcıoğlu ustayla ilgili anılar ve anekdotlar aktardılar. Damdaki Mizahçı Cihan Demirci de anma toplantısında söz alarak 80'li yılların başlarında tanıştığı Semih Balcıoğlu ile 25 yılı bulan tanışıklığından kalan bazı anıları ve anekdotları aktardı. Baba tarafından uzaktan bir akrabalığın da olduğu Semih Balcıoğlu ile uzun yıllar içersinde zaman zaman yakın, zaman zaman ise uzak anlar yaşadığını belirtip, 78 yıllık ömrünün 63 yılını çizerek geçiren Semih Balcıoğlu'nun hayatının merkezinde hep "karikatür"ün olduğunun altını çizdi. Sergi ve anmanın ardından Ahırkapı’da Armada Otelde gerçekleşen anma yemeğinde bir araya gelen dernek üyeleri, Semih Balcıoğlu anısına kadehleri kaldırdılar. 

Karikatürcüler, Semih Balcıoğlu anısına açılan sergi ve anma toplantısında... (Fotoğraflar: Karikatürcüler Derneği ve Akdağ Saydut)


Hiç yorum yok: