26 Mart 2014

KARİKATÜRCÜLERİN HACIBEKTAŞ YOLCULUĞU...

Sayıları 30'u aşan Karikatürcüler Derneği üyesi karikatürcü, Karikatürcüler Derneği'nin düzenlediği bir yolculukta 15 Mart 2014 Cumartesi günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine, bundan 4 yıl önce yitirdiğimiz karikatürümüzün büyük ustalarından TURHAN SELÇUK'u mezarı başında anmaya gittiler. Bunların arasında DAMDAKİ MİZAHÇI Cihan Demirci de vardı. Turhan Selçuk usta, aynı zamanda 1969 yılında kurulmuş olan Karikatürcüler Derneği'nin üç kurucusundan da biridir. Bu karikatürcülerin bir kısmı İstanbul'dan, bir kısmı Ankara'dan, bir kısmı İzmir'den, Trabzon'dan bu anma yolculuğuna katıldı. 



15 Mart sabahı çok erken saatlerde önce Ankara'da buluşuldu. Sonra Hacıbektaş'a doğru yola çıkıldı. İlk ziyaret Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yatmakta olan, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı yitiği, karikatürcü arkadaşımız ASAF KOÇAK'ın mezarına oldu. Ardından Hacıbektaş'a ulaşan karikatürcüler, vasiyeti gereği Hacıbektaş'ta yatmakta olan Turhan Selçuk ve İlhan Selçuk kardeşleri mezarları başında andılar. Sonrasında Hacıbektaş'taki ozanlar parkındaki heykeller ve Hacıbektaş-ı Veli'nin Müzesi ziyaret edildi.

Hacıbektaş-ı Veli, yüzyıllardan öncesinden saçtığı ışığıyla hala "Eline, beline, diline hakim ol" demeyi sürdürüyor. Gelin şimdi, Hacıbektaş'a yapılan bu anlamlı yolculuğu Hacıbektaş-ı Veli'nin, yüzyıllar öncesinden gelen ve hiç eskimeyen o unutulmaz dörtlüğüyle bitirelim:

Hararet nardadır, saçta değildir
Keramet baştadır, taçta değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüs'te, Mekke'de, Hacda değildir...

HACIBEKTAŞ YOLCULUĞUMUZDAN FOTOĞRAFLAR...




Hiç yorum yok: