16 Aralık 2013

KADIKÖYLÜ SANATÇILARDAN BİR GRUPLA, AYKURT NUHOĞLU'NUN DAVETİ ÜZERİNE AKLIMIZDAKİ KADIKÖY'Ü KONUŞTUK...

Damdaki Mizahçı Cihan Demirci için 'Kadıköy' demek bir başka deyişle; bir ömrün nerdeyse üçte ikisi demek... Zira şöyle bir düşündüm de, 51 yılı geride bırakan ömrümün, benim anımsamama olasılığım olmayan ilk iki yılında Adapazarı Karasu dersek, sonrasında 14 yaşına kadar İstanbul'un Avrupa yakasında; Haseki, Aksaray, Fındıkzade gibi semtleri sayarsak ardından kalan 37 yıl Kadıköy ilçesinin sınırları içinde geçmiştir. 1976 yılının yaz sonunda Erenköy semtine taşınmamızla başlayan Kadıköylülük serüveni 1990 yılında Kadıköy'e taşınmamla daha da merkezi bir hale geldi. 

Arada 2 yıla yakın bir yurt dışı macerası yaşasam da 1995'ten beri aynı sokakta sürüyor Kadıköylü halim... Ömrümün üçte ikisini kaplayan Kadıköy bu nedenle benim için çok önemli... Geçtiğimiz hafta "Kadıköylü sanatçı" kimliğime gelen bir çağrıyla 12 Aralık Perşembe günü soluğu Fenerbahçe'de aldım. Önümüzdeki yerel seçimlerde Kadıköy ilçesinden aday adayı olan Aykurt Nuhoğlu'nun çağrısıyla gerçekleşen bu buluşmaya Kadıköylü ve Kadıköy'de yaşayan sanatçılar davet edilmişti. Kadıköy üzerine son derece samimi bir ortamda bir sohbetin gerçekleştiği bu kahvaltılı toplantıda Kadıköy'e dair epeydir birikmiş kültür ve sanat sorunlarının sadece bir kısmından bahsedebildim. 

Gelen sanatçıların söz alarak görüşlerini açıkladığı bu buluşmada, aday adayı Aykurt Nuhoğlu da kendini tanıtarak, Kadıköy'e dair görüşlerini "Aklımdaki Kadıköy" başlığı altında anlattı bizlere. Toplantı sonucunda varılan ortak nokta; Kadıköy'ün artık değişim istediği ve daha solda bir başkana gerek duyduğu idi. Pazar günü, Caddebostandaki 7. Kadıköy Kitap Günleri'ndeki imza günüme de uğrayan Nuhoğlu ile görüş alışverişinde bulunduk. Herhangi bir partinin ya da sabit bir grubun üyesi olmadan tamamen bağımsız bir yazar-çizer olarak görüşlerimizi samimi şekilde dinleyen birini görmek bizi şimdilik hem şaşırttı, hem de Kadıköy adına umutlandırdı. Tabii ülkemizde her konuda olduğu gibi seçim anlamında da demokratik bir ortamın bulunmaması ve adayların çoğunlukla önseçimle saptanmaması bu tür umutların önündeki en büyük engel. Sonucu hep birlikte göreceğiz... 


Yalçın Bayer'in Hürriyet Gazetesinde 13 Aralık 2013 tarihinde
Kadıköylü Sanatçıların Buluşmasıyla ilgili haberi...

Hiç yorum yok: