16 Mayıs 2013

3. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Bu yıl Antalya'da 3. kez gerçekleşen ve konu başlığı: "Şiddet Toplumu Olduk" olan 3. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasının ödül töreni, 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü, Antalya AKM Perge Salonunda gerçekleşti. Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci de bu yarışmanın mimarı ve seçici kurul üyesi olarak ordaydı. Ödül töreninden önce yarışmada sergilenmeye değer bulunan karikatürlerden oluşan yarışma sergisi açıldı. Ödül töreni sunucusunun takdimiyle sahneye gelip ödül töreninde söz alan Cihan Demirci salondaki izleyicilere yarışmanın başlangıcı ve üç yılıyla ilgili bilgiler verdi ve bu yarışmanın yeni isimlere, genç isimlere daha fazla şans tanımasıyla diğer yarışmalardan giderek ayrılmaya başladığını ve 3. yılında oturduğunu söyledi. 

Yarışma sergisinin kurdelası kesilirken...

Daha sonra ise bu yarışmayı düzenleyen Antalya Büyükşehir belediye başkanı Prof. Mustafa Akaydın sahneye gelip söz aldı ve ardından yarışmanın ödül töreni yapıldı. Yarışmada birincilik ödülünü kazanan Bursa'dan Halit Kurtulmuş ödülünü alırken, belediye başkanı Akaydın'ın bir portre karikatürünü de başkana hediye etti. Yarışmanın ikincilik ödülünü İzmir'den Bayram Bağcı, üçüncülük ödülünü ise Ankara'dan genç ve yeni bir çizer olan Hümeyra Altunışık kazandı. Mansiyon kazanan İzmirli çizer Aytur Şahinbay da salonda ödülünü alanlar arasındaydı. Diğer mansiyon ödülü Ali Bulca'nındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi özel ödülünü Cafer Yıldırım'ın aldığı yarışmada, Güngör Kabakçıoğlu adına konulan özel ödül Tufan Burhan İleri'nin oldu. Jüri özel ödülünü kazanan Recep Özcan da ödül töreninde bulunan çizerler arasındaydı. Yarışmada çoğunlukla yepyeni ve genç çizerlerin ödül alması, 18 yaş altında ödül kazananlar arasında kız öğrencilerin bulunması bu yarışmanın amacına ulaşan bir başka yanıydı. 


18 yaş altı "Jüri Özendirme Ödülleri" kazanan genç çizerlerden; Eda Su Albayrak annesiyle İstanbuldan gelmişti bu törene. Ekin Devrim Karacagil ve Irmak Beyazıt ise ödül törenine Antalya'dan katıldılar törene. Özendirme ödülü kazanan diğer çizerler; Çorum'dan Leyla Demir, İstanbul'dan Tibet Fırat ve İstanbul'dan Yaman Tümer'di. Ödül alan karikatürcülerin çoğunun ödül törenine geldiği görüldü. Ödül töreni sonrasında yarışmayı düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi yarışmada ödül alan karikatürcülere Yedi Mehmet Restaurant'ta bir yemek verdi. İstanbul dışından gelenler ise o gece Antalya'da misafir edildi. 


3. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR...

Hiç yorum yok: