22 Aralık 2017

CİHAN DEMİRCİ'DEN MERSİN'DE OKUL MARATONU: 4 GÜNDE GERÇEKLEŞEN 6 OKUL ETKİNLİĞİ!..


MERSİN... "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci'nin gitmekten keyif aldığı bir şehir. Cihan Demirci, ilk kez çocuk yaşlarda gördüğü bu şehre, bugüne dek okul etkinlikleri için 5. kez gitti. Okul etkinlikleri Mersin'de 32 yıldır kitapçılık yapan Martı Kitabevi sahibi Esat Acı tarafından gerçekleştirildi. Yılın son günlerine doğru 4 günlük bir okul etkinliği turu için 18 Aralık 2017 Pazartesi sabahı Adana üzerinden Mersin'e giden Cihan Demirci, 18 Aralık'ta Mersin ODTÜ Koleji'ne, 19 Aralık Salı günü sabah saatlerinde Mersin Beyaz Kule Okulları'na, öğleden sonra ise Mersin Boğaziçi Koleji'ne, 20 Aralık Çarşamba günü öğlen saatlerinde İçel Koleji'ne, 21 Aralık Perşembe günü ise sabah saatlerinde Mersin Uğur Okulları ile son olarak Tarsus'ta bulunan Toros Okulları'na konuk oldu.


18 Aralık Pazartesi günü, Cihan Demirci'nin Mersin okul etkinliklerindeki ilk durağı, öğlen saatlerinde Mersin ODTÜ Koleji idi. Cihan Demirci, Mersin ODTÜ Kolejinde 3. 4. ve 5. sınıflarla ayrı ayrı 3 Karikatür Atölyesi gerçekleştirdi. Bu atölye sırasında görsel sunum eşliğinde öğrencilere karikatür çiziminin inceliklerini anlatan Cihan Demirci onlarla basit çizim çalışmaları yaptı. 

Bu atölye çalışma sırasında öğrencilerle karikatür okuma gerçekleştiren Demirci, onlara karikatür ve mizah üzerine bilgiler verdi. Cihan Demirci bu atölyelerin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayıp onlara kitaplarını imzaladı.



19 Aralık Salı günü Cihan Demirci'yi 2 ayrı okul etkinliği bekliyordu. Önce sabah saatlerinde yeni bir okul olan Mersin Beyaz Kule Okulları'nda 3. 4. ve sınıf öğrencilerinin katıldığı bir mizah söyleşi gerçekleştiren, kitapları ve mizah hakkında bilgi veren Cihan Demirci, söyleşi sonrasında öğrencilere kitaplarını imzaladı. 19 Aralık Salı günü öğleden sonra bu kez Mersin Mezitli'de bulunan Boğaziçi Koleji'nde, okul salonunda 3.4.5.6. sınıf öğrencileriyle "Hınzır Can" ağırlıklı bir mizah söyleşisi gerçekleştiren Cihan Demirci, söyleşi sonrasında kitaplarını imzaladı.


20 Aralık Çarşamba günü, öğlen saatlerinde Mersin İçel Koleji'ne gelen Cihan Demirci, 1959 yılında kurulmuş olan Mersin'in en eski ve en köklü özel okulu İçel Koleji'ne daha önce de; 2001 ve 2014 yıllarında etkinlik için gelmişti. 

3. kez geldiği okulda, okulun büyük konferans salonunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir mizah söyleşisi gerçekleştiren, söyleşi sırasında onların sorularını yanıtlayan Cihan Demirci söyleşisinin ardından kitaplarını imzaladı. 



Mersin Okul etkinliklerinin 4. ve son günü olan 21 Aralık Perşembe sabah saatlerinde bu yıl açılan Mersin Uğur Okulları'nın konferans salonunu dolduran öğrencilerle mizah ve kitaplar üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Cihan Demirci, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Heyecanlı ve coşkulu öğrencilerin bir hayli olduğu bu okulda oldukça yoğun bir kitap imzası da yaşandı ve öğlen saatlerinde son etkinlik için Tarsus'a gelindi. Cihan Demirci, son etkinliğini Tarsus Toros Okulları'nda yaptı ve 2. 3. ve 4. sınıflarla 3 ayrı sınıfta 3 ayrı Karikatür Atölyesi gerçekleştirip, basit çizim çalışması yaptı. Bu atölye sırasında Ege adlı öğrencinin çizime olan yeteneği dikkat çekiciydi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayıp onlara kitaplarını imzaladı. "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, Mersin'de 4 gün boyunca 6 okulda gerçekleşen bu yoğun maratonun tatlı yorgunluğu altında 21 Aralık gecesi yaşanmaktan çıkmış haldeki şehri İstanbul'a geri döndü. Cihan Demirci yılın son etkinliğini 28 Aralık Perşembe günü İzmir'de Turuncu Kolejinde gerçekleştirecek.


CİHAN DEMİRCİ'NİN MERSİN OKUL ETKİNLİKLERİNDEN FOTOĞRAFLAR.... 

Cihan Demirci'nin Mersin'deki OKUL MARATONU Tarsus'ta son buldu. Cihan Demirci, Tarsus'tan ayrılmadan  önce Tarsus'un kültür elçisi Antik Sahaf Kitabevi sahibi İsmail Kün'ü, Mersin Etkinliklerini düzenleyen Martı Kitabevi sahibi Esat Acı ile ziyaret etti... (21 Aralık 2017-TARSUS) 

Hiç yorum yok: