14 Aralık 2017

CİHAN DEMİRCİ 43 YIL SONRA GİTTİĞİ GAZİANTEP'TE 'HINZIRCAN'LA DOĞA KOLEJİNE KONUK OLDU!..


Dile kolay arkadaşlar... Cihan Demirci, henüz 12 yaşlarında bir çocuktu, ailesiyle ilk kez Gaziantep'i gördüğünde... Yıl 1974'tü... Babamın İstanbul'da öğretmenlik yaptığı lisenin başta Müdiresi ve öğretmen arkadaşları olmak üzere, ailece 4-5 araba İstanbul'dan Kilis'e bir yolculuğa çıkmıştık. Henüz 12 yaşındaki bir çocuk için unutulmaz bir yolculuktu bu. Yollarda çeşitli şehirlerde kaldıktan sonra Kilis öncesi Gaziantep'e geldik ve orada Kaleli Otel adında beni çok etkilemiş bir otelde kaldık. Otelin özellikle gömme banyosu çok hoşuma gitmişti. Bu otelin kartvizitini bile yıllarca saklamıştım. Sonuçta aradan 43 yıl geçti, adeta bir ömür, annem ve babam çoktan rahmetli oldular ve yolum 13 Aralık 2017 Çarşamba günü bu kez bir okul etkinliği için uçakla Gaziantep'e düştü!.. "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, henüz sabahın olmadığı karanlık saatlerde yollara düştü ve sabah 10.30 civarında Gaziantep Doğa Koleji'ne ulaştı. Okulda müdür ve öğretmen arkadaşlarla gerçekleşen keyifli bir sohbetin ardından Cihan Demirci okul salonunda aldı soluğu ve salonu dolduran 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine bugüne dek 3 kitabı yayınlanmış "HınzırCan" ağırlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Cihan Demirci, Gaziantep Doğa Kolejindeki söyleşisi sırasında... 


Söyleşisinin sonunda öğrencilerden gelen sorulara yanıt veren Cihan Demirci'ye neredeyse tüm salonun soru sormaya kalkması nedeniyle süre yetmedi. Bu etkinliğe emek veren Gaziantep Doğa Koleji Ortaokulunun Türkçe Zümre Başkanı Nurhayat öğretmene de içten ilgisi nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum. Ardından çok yoğun bir kitap imzası gerçekleşti ki, Cihan Demirci bu imza sırasında da bir yandan öğrencilerin sorularını yanıtlarken diğer yandan HınzırCan kitapları dışındaki kitaplarını da imzaladı. 12.30-14.00 saatleri arasında gerçekleşen sürenin yetmediği bu etkinliğin ardından Cihan Demirci'yi, Gaziantep'li karikatürcü ve mimar arkadaşı Cemil Açıkkol okuldan aldı ve Gırgır yıllarından, Gırgır koridorlarından kalma eski bir arkadaşla ve eşiyle evlerindeki misafirlikte bir kaç saatliğine keyifli bir sohbet yaşandı. Cemil Açıkkol ve eşi Belma'nın akşam saatlerinde aynı uçakla İstanbul'a dönüyor olmasıyla Cihan Demirci sabah geldiği Gaziantep'ten akşam saatlerinde İstanbul'a döndü. Bundan sonra sırada Mersin ve ardından İzmir var... Cihan Demirci 2017 yılı okul etkinliklerini İzmir'deki Turuncu Koleji etkinliğiyle tamamlamış olacak.


CİHAN DEMİRCİ'NİN GAZİANTEP DOĞA KOLEJİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Cihan Demirci, Gaziantep Doğa Koleji etkinliği sonrasında Gaziantep'te buluşup, kısa sürede olsa sohbet etme olanağı bulduğu karikatürcü-mimar arkadaşı Cemil Açıkkol ve eşi Belma ile evlerinin önünde... 


Hiç yorum yok: