04 Ağustos 2008

ESPİRİN'İ KİTAP
OLARAK ÇIKARMAYA
ÇALIŞAN ŞAHSA
NOTERDEN İHTARNAME!

Sevgili "Damdaki Mizahçı" dostları... 90'lı yıllarda ürettiğim, 1995'te de kitap olarak çıkardığım, Türkçede olmayan bir sözcük olan "ESPİRİN"in başına gelenleri Temmuz ayında bu blogta sizlere ayrıntılı şekilde anlatmıştım... Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Böyle bir sözcükten ve kitaptan haberi olmasına rağmen "ESPİRİN"i hala kitap olarak yayınlamaya hazırlanan, dershane yayıncısı şahsın Ankara'daki adresine, 17 Temmuz 2008 tarihinde, İstanbul Kadıköy 17. Noterliğinden bir ihtarname yolladım. Kendisinin, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunundan (FSEK) haberdar olmadığı, kendisine her mail yollayana verdiği yanıtlarda gösterdiği pişkin tavırdan belli oluyor.

Eğer bu şahıs, bu kitabın adını değiştirmeyip de "ESPİRİN" adıyla yayınlarsa (önüne, arkasına takı eklemek, basit kelime oyunlarına kalkışmak birşeyi değiştirmez) 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanununun bana verdiği kanuni haklara dayanarak, bu yasanın bana tanıdığı bütün kanuni yollara başvuracağım... Kendisini bu satırlar aracılığıyla bir kez daha uyarmış oluyorum...

"DAMDAKİ MİZAHÇI" blogunda "ESPİRİN" kitabımın başına gelenlerle ilgili daha önce yayınlanmış yazıya ulaşmanız için tıklamanız gereken adres:

http://damdakimizahci.blogspot.com/2008/07/fikir-hrszlnn-bu-kadarna-da-pes-dorusu.html

-------------------------------------------------------------------------

DAMDAKİ MİZAHÇINIZ

CİHAN DEMİRCİ

5. KARABURUN

ŞENLİĞİNDE...

Sevgili dostlar... "Damdaki Mizahçı"nız Cihan Demirci, gene yollara düşüyor... Bu yıl 5. kez gerçekleşen Karaburun Şenliği, İzmir'in Karaburun ilçesinde 7-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 7 Ağustos'ta başlayacak şenlikte 4 gün boyunca 4 ayrı konser izlenebilecek. Sırasıyla: Türk-Yunan Dostluk Konseri, Muammer Ketençoğlu Topluluğu Konseri, Baba Zula konseri, Moğollar konseri şenlikte yer alacak. Çeşitli sergi ve söyleşilerinde yer aldığı 5. Karaburun Şenliğinde, 9 Ağustos Cumartesi günü, saat: 16'da, Nergis Çay Bahçesinde, "Karikatür ve Toplum" konulu bir söyleşi de gerçekleşecek. Gazeteci Serdar Kızık'ın yöneteceği söyleşiye, karikatürcüler; Kamil Masaracı, Cihan Demirci ve Eray Özbek konuşmacı olarak katılacaklar... Yolu Karaburun'a düşen özellikle İzmirli dostları söyleşimize bekleriz...

5. Karaburun Şenliğiyle ilgili geniş bilgi için:

www.karaburun.bel.tr

-----------------------------------------------------------------------------------------

MİTHAT BEREKET'İN

PUSULA-TV'SİNDE
CİHAN DEMİRCİ İLE

"KARİKATÜRDE MUHALEFET"

ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ...

CnnTürk Televizyonunda "Pusula" adlı haber programını hazırlayan televizyon programcısı Mithat Bereket'in "Pusula TV" adlı bir(www.pusula.tv) internet sitesi de bulunuyor. Pusula-TV'den Nilay Şimşek geçtiğimiz günlerde, Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci'nin evine konuk oldu ve bendenizle "Karikatürde Muhalefet" konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi şu anda Pusula-Tv'nin internet sitesinde "Kamera Pusula" başlıklı bölümde yer alıyor.

İzlemek isteyen "Damdaki Mizahçı" dostları için adres şöyle:

http://www.pusula.tv/detail.asp?Gundem=4518&modul=yasam

Hiç yorum yok: