19 Şubat 2007

KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİNDE
TARİHİ TOPLANTI!
17 Şubat Cumartesi günü, Karikatürcüler Derneği'nin Sultanahmet'teki merkezinde tarihi bir toplantı gerçekleşti. Ocak ayında gerçekleşen "2007'de Ne Yapmalı, Nasıl Yapmalı" başlıklı buluşma sonrasında oluşan görüşler doğrultusunda derneğin, Türk karikatür tarihine yönelik kapsamlı bir çalışmaya başlamasına karar verilmişti. Bu anlamda, bu toplantıyla bunun ilk adımı atıldı. Karikatür tarihimiz üzerine kapsamlı bir çalışmaya yardımcı olacak karikatürcülerin katıldığı toplantıda, bu kapsamlı çalışmaya destek verecek isimlere de çağrı yapılması kararı alındı.
Karikatürcüler Derneğindeki toplantıda, derneğin üç kurucusundan biri olan karikatürcü ağabeyimiz Ferit Öngören'le... (Fotoğraf: Aziz Yavuzdoğan)

Dernek merkezinde, dernek sekreteri Aziz Yavuzdoğan'ın koordinesindeki bu toplantıya, yönetim kurulundan Ergül Aktaş'ın dışında, Ferit Öngören, Güngör Kabakçıoğlu, İbrahim Ersaraç, Erdoğan Bozok, Cihan Demirci, Raşit Yakalı, Veysel Donbaz, İbrahim Tapa, Yener Çakmak, Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, Osman Yavuz İnal, Kemal Ürgenç katıldılar... Toplantıda oldukça duygulu anlar yaşayan, derneğimizin kurucularından sevgili Ferit Öngören şöyle dedi: "Derneğin 38 yıllık tarihinde böyle bir şey ilk kez yaşanıyor, kendimi rüyadamıymışım gibi hissediyorum, bu iş gerçekleşirse çok güzel olacak!.."

Karikatürcüler Derneğindeki tarihi toplantıya katılan karikatürcülerden bazıları, soldan sağa: Güngör Kabakçıoğlu, Erdoğan Bozok, Cihan Demirci, Aziz Yavuzdoğan, Ferit Öngören, Ergül Aktaş ve İbrahim Ersaraç...
(Fotoğraf: İbrahim Tapa)
Dernekte gerçekleşen bu tarihi toplantı ile ilgili daha geniş haber ve fotoğraflara derneğin sitesinden de ulaşabilirsiniz. Site adresi şöyle: www.karikaturculerdernegi.org

-------------------------------------------

DAMDAKİ MİZAHÇI ENKAZ ALTINDAN ÇİZİYOR!

DAMDAKİ MİZAHÇI'DAN
GÜNÜN LAFORİZMASI:
Zamanında adalet olmayan bir ülkede,
zaman aşımında adalet hiç olur mu?..

Hiç yorum yok: