05 Eylül 2020

CİHAN DEMİRCİ "HAYAT ÇİZGİSİ" KARİKATÜR SERGİSİ, KARİKATÜR VE MİZAH ATÖLYESİ VE MUZAFFER İZGÜ ÜZERİNE SÖYLEŞİSİYLE KUŞADASI'NDAYDI!..




Cihan Demirci ilk karikatür sergisini 1981 yılında açmıştı. 19. karikatür sergisi "Hayat Çizgisi" Kuşadası'nda henüz resmen açılmasa da hizmete giren, kısa adı SEYAKMER olan; Sevil-Yaşar Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde 26 Ağustos-5 Eylül 2020 tarihleri arasında açıldı. 26 Ağustos 2020 Çarşamba akşamı Seyakmer'in hemen önünde bulunan alanda "Muzaffer İzgü Çocuk Parkı" açıldı. Kuşadası Belediye başkanı tarafından açılan parkın ardından, sessizce açılan iki sergi vardı. 




Bu sergilerden biri Seyakmer'in bahçesinin bir köşesindeki "Muzaffer İzgü'ye ait Eşyalar Sergisi", diğeri ise Cihan Demirci'nin "Hayat Çizgisi" adlı karikatür sergisiydi. Cihan Demirci'nin 36 karikatürünün yer aldığı karikatür sergisi Seyakmer'de 10 gün boyunca açık kaldı. 

SEYAKMER sadece bir eğitim ve kültür merkezi değil, en önemli işlevi içinde yer alan Türkiye'nin ilk dijital ve materyal Çocuk Kütüphanesi olacak. Yaşanan salgın dönemi nedeniyle resmen bir açılış yaşamayan Seyakmer zengin bir içeriğe sahip, renkli kütüphanesiyle Kuşadası'nın özellikle okumayı seven çocuklarına çok iyi gelecek. 


Cihan Demirci, sergi açılışının ertesi günü, 27 Ağustos Perşembe günü gene Seyakmer'de çocuklarla bir araya geldi. Maskeli ve dikkatli bir şekilde, sayısı 5'er çocuktan oluşan iki ayrı grupla gerçekleşen "Karikatür ve Mizah Atölyesi"nde çocuklara çizim çalışmalarıyla birlikte mizahın ve karikatürün incelikleri hakkında bilgi verdi. Ferit Avcı da aynı anda Seyakmer'n bahçesinde bir karikatür atölyesi gerçekleştirdi. 27-28-29 Ağustos akşamlarında Muzaffer İzgü usta 3 ayrı söyleşiyle ve 3 ayrı film gösterimiyle anıldı. İlk gün; oğlu Ahmet Şahin İzgü, Atay Sözer, ikinci gün; sinema yazarı Mesut Kara ve senarist-yazar Atay Sözer, 29 Ağustos Cumartesi gecesi de Cihan Demirci Muzaffer İzgü Çocuk Parkında Muzaffer İzgü üzerine konuştular. 3 gece boyunca; Muzaffer İzgü'nün kitaplarından filme aktarılan; Zıkkımın Köü, Öğretmen ve Üç Halka Yirmibeş adlı filmlerin gösterimi yapıldı...


CİHAN DEMİRCİ'NİN "HAYAT ÇİZGİSİ" KARİKATÜR SERGİSİNİN VİDEOSU İÇİN LİNK ADRESİNE TIKLAYINIZ: 
https://www.facebook.com/seyakmer/videos/338162157219301/UzpfSTUzNjc2ODU3MDpWSzoxMDE1ODQ3MDYxMDg3MjU2Nw/





Hiç yorum yok: