02 Haziran 2019

ÖNER YAĞCI'NIN, CUMHURİYET'TE YAYINLANAN "GÜLMECEMİZİN BUGÜNÜ" BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINDA CİHAN DEMİRCİ DE YER ALDI...

Cumhuriyet gazetesinin Kültür-Sanat sayfalarında köşe yazıları yazan, son 3 haftadır özellikle Osmanlı'dan bugüne "Gülmece" üzerine yazılar yazan, daha önce de kitaplarım ve mizahım üzerine yazılar yazmış olan (Bilenler bilir ben mizah sözcüğünü "Gülmece"den daha çok sever ve kullanırım!) edebiyatımızın üretken, emekçi ve özellikle "vefakar" ustalarından sevgili Öner Yağcı, Cumhuriyet'te 1 Haziran 2019 tarihinde yayınlanan "Gülmecemizin Bugünü" başlıklı köşe yazısında "Damdaki Mizahçı"nız Cihan Demirci'den övgüyle söz etmiş; "Gülmece geleneğimizin günümüzdeki en başarılı temsilcisi" gibi bir tanımlama yapmış. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum. 

Dile kolay, tam 41 yıldır mizaha, gülmeceye hem yazar-hem de çizer olarak yoğun emekler vermekteyim  ama işin acı gerçeği ne yazık ki son yıllarda çok ağır bir baskı döneminden geçtiğimiz için, "özgür" olmadığımız bir sürecin içindeyiz, bu nedenle arzu ettiğim mizah ürünlerini veremiyorum, siyasi-toplumsal mizah kitaplarım uzun süredir yayınlanamıyor, yıllarımı verdiğimi medyada da yaklaşık 8 yıldır yokum, ancak tüm olumsuz koşullara rağmen inatla hala üreten ve çok koşturan "gizli işsiz" biri olarak bu süreci özellikle çocukların samimiyetine ve temizliğine tutunarak, çocuk edebiyatı alanı içerisinde kalem ve yaşam savaşımı sürdürüyorum... Daha özgür günlerin özlemiyle diyelim o zaman bulunduğumuz "dam" üzerinden!.. 

Öner Yağcı'nın Cumhuriyet'teki yazısının link adresi: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/1420897/Gulmecemizin_bugunu.html  

Hiç yorum yok: