22 Mart 2019

CİHAN DEMİRCİ "MİZAH VE ÇOCUK" SÖYLEŞİSİ VE KİTAP İMZASIYLA ANKARA'DA BEŞTEPE KOLEJİNDEYDİ...


"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci 3 günlüğüne gittiği Ankara'daki 3. gününde, 21 Mart 2019 Perşembe günü, bu kez Çayyolu üzerindeki Beştepe Koleji'ne konuk oldu. 

Bu etkinliklerde Kırmızı Kedi yayınevi adına bana yardımcı olan üniversite öğrencisi Alper arkadaşımızla sabah saatlerinde ulaştığımız okulda bizi sıcak bir şekilde Tuğba öğretmen karşıladı. İçten ve keyifli bir sohbetin ardından okul salonunda 5. ve 6. sınıf öğrencileri Cihan Demirci'yi bekliyordu. 5. sınıflar; "Hınzır Can'la Neşeli Dersler"i, 6. sınıflar ise "Hınzır Can'dan Büyükleri Anlama Kılavuzu" kitaplarını alıp okumuşlardı. 





Cihan Demirci içeriğinde hem bu Hınzır Can kitaplarının tanıtıldığı, hem de mizahın ne olduğuna ve işlevine  dair bilgilerle birlikte mizahın insan sağlığına yararlarının anlatıldığı "Mizah ve Çocuk" adlı  görsel sunumunu gerçekleştirdi ve bu sunum sırasında öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Bu keyifli görsel söyleşinin ardından henüz 4 yıllık bir okul olan Beştepe Kolejinde öğrencilerin yoğun ilgisi altında onlara Hınzır Can'ın Maceraları dizisinde yer alan iki kitabını imzaladı ve Ankara'da Yükselen Koleji'nin 2 ayrı şubesiyle başlayan okul etkinliklerini böylece Beştepe Koleji'nde noktalamış oldu... 


CİHAN DEMİRCİ'NİN ANKARA'DA BEŞTEPE KOLEJİ'NDE GERÇEKLEŞEN SÖYLEŞİSİ VE İMZA GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR... 

 Ankara'da 3 gün süren okul etkinliklerimi Beştepe Kolejinde tamamladıktan sonra kalan kısa zamanda uçak saatine dek zaman geçirmek adına, bana bu etkinliklerde Kırmızı Kedi Yayınevi adına yardımcı olan üniversite öğrencisi arkadaşımız Alper'le 90'lı yıllarda Ankara'ya yolum düştüğünde uğrak mekanlarımdan biri olan Konur Sokak'taki Bilim ve Sanat Kitabevinin bu kez kafe haline oturduk ve çaylarımızı içtik, sahibi Mehmet Öz arkadaşımızla ve orada bulunan yılların fotoğraf sanatçısı Mahmut Turgut ağabeyimizle de sohbet ettik... 


Hiç yorum yok: