12 Ocak 2019

CİHAN DEMİRCİ, BASIN MÜZESİ'NDEKİ ETKİNLİKTE SON KİTABI "ŞİİRZOFREN"DEN ŞİİRLER OKUYUP, KİTABINI İMZALADI...

Cihan Demirci, Basın Müzesi'ndeki etkinlikte son kitabı "Şiirzofren"den şiirler okuyup, şiir yolculuğunu anlattı ve kitabını imzaladı... 

"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, durmak bilmeyen bir yağmura, tüm kötü hava ve ülke şartlarına rağmen, 11 Ocak 2019 Cuma günü, Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte, 2018 yılında yayınlanan son kitabı; "Şiirzofren"i imzaladı ve kitabından seçtiği şiirleri okuyup, yaptığı konuşmada 41 yılı bulan mizah yolcuğunda, arka planda tuttuğu "şiir" serüvenine değindi. "Brand New Art Project" grubunun, Basın Müzesinde düzenlediği "Bu Senin Hikayen" adlı karma serginin kapanış günü gerçekleşen, moderatörlüğünü gazeteci-yazar Nazan Öçalır'ın yaptığı etkinlikte, Tura Yayınlarının yazarları kitaplarından şiirler okudular. Sıla'nın gitarıyla gerçekleştirdiği müzik dinletisinin eşliğinde gerçekleşen bu "şiir" dinletisinin konuklarından olan Cihan Demirci'yi bu etkinlikte, Haseki'de 50 yıla yakın bir süre önce geçen çocukluk yıllarından kalma arkadaşı Sabri Taşyurt da yalnız bırakmadı. Sabri ile çok uzun yıllar sonnra biraraya gelen Cihan Demirci, çocukluk yıllarına öylesine bir gitmişti ki, bu etkinliğe gelerek destek veren arkadaşları Ümmühan ve Nilgün'ü de ancak etkinlik bitiminde fark edebildi. 

Cihan Demirci, çocukluk arkadaşı Sabri Taşyurt'la çooook uzun yıllar sonra bu etkinlikte biraraya geldi... 


Böylesine kötü bir havada beni yalnız bırakmayan; Sabri'ye, Ümmühan'a ve Nilgün'e, gelen tüm konuklara, bu etkinliği gerçekleştiren "Brand New Art Project" ekibi; Nurcan Aral, Rahime Dizdaroğlu ve arkadaşım Ümit Tuvan'a emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yaşadığımız tatsız coğrafyada kültürün, sanatın varlığını sürdürmek nefes aldığımız sürece görevimiz. "Damdaki Mizahçı" çok zor günlerde de olsak çağrıldığı etkinliklere koşturmaya devam ediyor, yeter ki çabalar eksik olmasın hayat penceremizden!.. 

CİHAN DEMİRCİ'NİN "ŞİİRZOFREN" KİTABI İMZA GÜNÜNDEN VE KATILDIĞI ŞİİR DİNLETİSİNDEN FOTOĞRAFLAR...

Fotoğraflar için Sanat-Magazin'den Necati Mumay'a teşekkürler... 

Hiç yorum yok: