02 Aralık 2017

CİHAN DEMİRCİ, 1. BİGA KİTAP FUARINDA 3 GÜN BOYUNCA BİGALI ÖĞRENCİLERE KİTAPLARINI İMZALADI!..


Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, 28-29 ve 30 Kasım 2017 tarihlerinde bu yıl Çanakkale'nin Biga ilçesinde Biga Belediyesinin ilk kez düzenlediği Biga Kitap Fuarı'na konuk oldu ve 3 gün boyunca belli saatlerde Kırmızı Kedi Yayınevi standında özellikle çocuklara kitaplarını imzaladı. Standın başındaki İmran Kaya Canan arkadaşıma hem fotoğraflar ve içten ilgisi için teşekkürler. Biga Belediyesinin pek çok önemli şehrin belediyesinin bile sahip olmadığı bir Kültür Merkezi var: "Atatürk Kültür Merkezi"... Onur Konuğu yılların duayen yazarı Hıfzı Topuz olan 1. Biga Kitap Fuarı bu Kültür Merkezinde 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında yapıldı. 28 Kasım Salı günü öğlen öncesinde Biga'ya ulaşan Cihan Demirci aslında 2 gün olan imza gününü ilgi üzerine 3 güne çıkardı. Gripal bir halde ulaşılan Biga'da çocukların ilgisiyle gribi-nezleyi unutan Cihan Demirci, kitaplarını Bigalı öğrencilere imzaladı ve İstanbul'un yolunu tuttu. Görünen o ki, Biga'ya önümüzdeki yıl da daha başka etkinliklerle gitmek gerekecek, çünkü Biga'da bu potansiyel var, artık söyleşi mi olur, atölye çalışması mı olur yoksa sergi mi olur, onu zaman gösterecek.



2018 yılında yazar-çizerlik serüveninde 40. yıla ulaşacak olan Cihan Demirci önümüzdeki günlerde de çeşitli okullarda öğrencilerle buluşmaya devam edecek. 1994 yılından beri 23 yıldır yüzlerce okulda yüzbinlerce öğrenciyle biraraya gelen Cihan Demirci; 5 Aralık Salı günü Bursa'da Kültür Koleji'nde, 7 Aralık Perşembe günü Bahçelievler Doğa Kolejinde olacak. Damdaki Mizahçı Cihan Demirci 12-16 Aralık tarihleri arasında Martı Kitabevinin düzenlediği etkinliklerin ilkinde Mersin ODTÜ Kolejinde, sonrasında 13 Aralık Çarşamba günü Gaziantep'te Doğa Kolejinde ve ardından yeniden Mersin'de okullarda olacak.

1. BİGA KİTAP FUARINDAN CİHAN DEMİRCİ'Lİ ENSTANTANELER... 
 Biga'dan Leman dergisinin genç yazarlarından. çocuk tiyatrosu yapan Ozan Süslü arkadaşımızla dönmek kısmet oldu. Meraklı ve ilgili bir genç yazarla geçmişten bugüne uzanan keyifli bir sohbet yaptık yol boyunca... (C.D.) 

Hiç yorum yok: