25 Mart 2017

CİHAN DEMİRCİ, 4 AYRI KARİKATÜR ATÖLYESİYLE TED KOCAELİ KOLEJİNİN 1. KİTAP HAFTASINA KATILDI!..


Cihan Demirci, TED Kocaeli Kolejindeki Karikatür Atölyesinde 5. sınıf öğrencileriyle... 

Damdaki Mizahçı Cihan Demirci'nin Mart sonlarındaki geleneksel okul koşturmacası 23 Mart'ta Çorlu'da Benek Kolejiyle başlamıştı. Hemen ertesi gün, 24 Mart 2017 Cuma günü, bu kez tam tersi bir yönde, Kırmızı Kedi yayınevinden Erdost arkadaşımla sabahın çok erken saatlerinde Kocaeli'ne doğru yola çıktık. Rotamız, bu yıl ilk kez bir Kitap Haftası düzenleyen, bu anlamda 12 yazarı okula davet eden, pek çok yayınevinin katılımıyla kitap standları açan, henüz 2 yıllık bir okul olan; TED Kocaeli Koleji... 20-24 Mart tarihlerinde ilk kez gerçekleşen bu kitap haftasının son günündeki konuk olan Damdaki Mizahçı Cihan Demirci'yi TED Kocaeli Kolejinde 4 ayrı Karikatür Atölyesi bekliyordu.

Okulda bu etkinliğin mimarlarından İlhan Canan arkadaşımız ve Kütüphane öğretmenimiz tarafından karşılandık ve okulun Karikatür Atölyesi için en uygun yeri olan performans salonunda öğlen öncesinde 5. sınıflarla iki ayrı Karikatür Atölyesi gerçekleştirdim... Öğrencilerin kitap kahramanlarının kılıklarına bürünmüş şekilde bu atölyeye gelişi de karikatüre ve mizaha son derece uygun bir durumdu doğrusu. Öğlen yemeği arasından sonra öğleden sonra da, bu kez 7. sınıflarla da gene 2 ayrı Karikatür Atölyesi yaptık. Bu atölye çalışmalarında basit çizim çalışmaları yaparken, bir yandan öğrenci arkadaşlara karikatür ve mizah hakkında bilgiler de veriyorum. Sonuçta tam güne yakın bir mesaiyle 4 ayrı karikatür atölyesi ve söyleşi gerçekleştirdiğim TED Kocaeli Kolejinden akşama doğru saatlerde ayrıldık, Ayrılmadan okul müdürünü ziyaret ettik. 


Karikatürün ve mizahın epeyce geri düştüğü böylesi bir dönemde bu tür etkinlikler tüm ciddi yorgunluklara rağmen bana enerji veriyor. Şimdi sırada 28 Mart Salı günü 2. kez gideceğim İTÜ Natuk Birkan İlkokulu var. Ardından 29 Mart'ta Çekmeköy Avrupa Kolejinde, 30 Mart'ta TED İstanbul Koleji ve 1 Nisan Cumartesi günü de, bu kez öğrencilere değil, Edebiyat öğretmenlerine yönelik bir etkinlikte; St. Pulcherie Fransız Lisesindeki "Edebiyat ve Mizah" sempozyumuna katılacağım ve bu sempozyumda "Mizah Edebiyatın neden üvey evladıdır?" başlıklı bir konuşma gerçekleştireceğim... Dam üzerinden aşağı inip Mizah, Karikatür ve Edebiyat adına koşturmaya devam!..  

CİHAN DEMİRCİ'NİN TED KOCAELİ KOLEJİNDEKİ 4 AYRI KARİKATÜR ATÖLYESİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Fotoğraflar: Erdost Akbaba-İlhan Canan

Hiç yorum yok: