09 Haziran 2016

BURSA'DA BAKUT'UN DÜZENLEDİĞİ ÖZEL ETKİNLİKTE CİHAN DEMİRCİ'DEN "BİR MİZAH GEZİSİ" SÖYLEŞİSİ...



Kısa adı BAKUT olan Bursa Arama Kurtarma Derneği'nin Bursa'da, Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi Salonunda,  Gezi Direnişinin 3. yılı anısına, 7 Haziran Salı gecesi düzenlediği özel etkinlikte Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, bu gece için hazırladığı 1 saati aşan görsel sunumlu söyleşisi; "Bir Mizah Gezisi"ni Bursalı izleyiciler önünde gerçekleştirdi. Gece, Hasan Özaydın'ın "Bursa'da Gezi" başlıklı, gezi direnişi eylemlerinin Bursa'daki görüntüleriyle dolu konuşmasıyla başladı. Bu konuşmadaki görüntülerde Bursa'da gezi direnişine çok ciddi sayıda bir katılımın olduğu görüldü: Ardından sahneye gelen fotoğraf sanatçısı, Evrensel gazetesi yazarı, Red fotoğraf grubundan Özcan Yaman ise Gezi Direnişi süreci üzerine hazırladığı kolaj bir filmin gösterimiyle, direniş sırasında çektiği fotoğraflarından oluşan bir sunum yaptı. 


Cihan Demirci, "Bir Mizah Gezisi" başlıklı görsel sunumlu söyleşisi sırasında... (7 Haziran 2016)


Gecenin son etkinliğinde, mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci; "Bir Mizah Gezisi" başlıklı görsel sunumuyla, gezi direnişi ve mizah üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşide gezi direnişi sırasında her yaştan, her kesimden insanın katılımıyla, orantısız bir güç olarak çok fazla öne çıkan mizaha dair pek çok görsel örnek veren Cihan Demirci, mizahın gücünün ve mizahın dozunun yer yer direnişin önüne geçtiği anları da vurgulayarak, özellikle direniş sırasında Mizahhaber adlı blog ve facebook gruplarında yayınladıkları mizah görsellerinde de örnekler verdi, mizahın böyle anlarda çok dikkatli kullanılması gereken müthiş bir güç olduğunun özellikle altını çizdi...


 Söyleşinin sonunda; Özcan Yaman ve Cihan Demirci'ye katkılarından dolayı Bakut tarafından birer plaket verildi ve Cihan Demirci kitaplarını imzaladı. Bursalı izleyicilerin ilgiyle izledikleri bu özel gezi direnişi etkinliği Özcan Yaman ve Cihan Demirci'nin izleyicilerden gelen sorulara yanıt vermesiyle gece 22 civarında sona erdi. (Kaynak: MİZAHHABER)


BURSA'DA BAKUT TARAFINDAN 7 HAZİRAN SALI AKŞAMI DÜZENLENEN "GEZİ" ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 
Etkinlik sonunda Nilüfer Dernekler Yerleşkesinin önünde... 


Hiç yorum yok: