07 Mart 2016

CİHAN DEMİRCİ'DEN ÖZEL GEBZE KOLEJİNDE MİZAH SÖYLEŞİSİ VE KARİKATÜR ATÖLYESİ...


29 Şubat'ta Bilgi Üniversitesi, Bilgi Gelişim Kulübüne ve hemen ardından 1 ve 2 Mart'ta Mersin'de Gelecek Koleji'ne konuk olan "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 7 Mart 2016 Pazartesi günü de, Gebze'de bulunan Özgürlük Kitabevi'nin düzenlediği okul etkinliğinde bu kez Özel Gebze Koleji'ne konuk oldu. Gebze Kolejinde önce; etkinliği düzenleyen Özgürlük Kitabevi sahibi İlhan Canan'la birlikte okul müdiresi Nevin Aslan'ı ziyaret eden Cihan Demirci, daha sonra okul salonunda, önce 1. 2. ve 3. sınıf öğrencileriyle bir mizah söyleşisi gerçekleştirerek, mizahın ve karikatürün ne olduğuna dair bilgiler vererek, mizahı ve gülmeyi seven, mizah duygusu taşıyan bir çocuğun nasıl daha sağlıklı olacağını anlattı ve öğrenci arkadaşların sorularına yanıt verdikten sonra onların yoğun ilgisi altında Kırmızı Kedi Yayınevinden çıkmış 5 çocuk kitabını onlara imzaladı. 


Bir kısa molanın ardından gene aynı salonda bu kez 4. ve 5. sınıf öğrencileriyle bu kez bir "Karikatür Atölyesi" gerçekleştiren Cihan Demirci, görsel sunumlu söyleşisinde karikatür çizimine dair temel bilgiler vererek, öğrencilerle basit çizim alıştırmaları yaptı ve onlara "Karikatür Okuma" hakkında bilgi vererek, kendi karikatürlerinden bir sunumun eşliğinde karikatür okuma alıştırması  gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra gene yoğun bir ilgi altında kitaplarını imzalayan Cihan Demirci, okuldan ayrıldıktan sonra, Gebze'de bu etkinliği düzenleyen Özgürlük Kitabevini ziyaret edip, daha sonra şehr-i belası İstanbul'un felaket trafikli işkencesinin içinde Kadıköy'e ulaşmayı başardı!.. Cihan Demirci'nin okul etkinlikleri önümüzdeki günlerde de sürecek...


ÖZEL GEBZE KOLEJİNDEKİ CİHAN DEMİRCİ SÖYLEŞİSİ, KARİKATÜR ATÖLYESİ VE KİTAP İMZASINDAN FOTOĞRAFLAR...




 Gebze'deki okul etkinliğinin sonrasında Özgürlük Kitabevinde; İlhan Canan, Tahir Canan ve Zülal'le birlikte... (7 Mart 2016)


Hiç yorum yok: