01 Nisan 2015

CİHAN DEMİRCİ, 51. KÜTÜPHANELER HAFTASINI TED RÖNESANS KOLEJİ'NDE AÇTI!..



Ülke tarihinde kolay kolay unutulmayacak bir gün: 31 Mart 2015... İçinde bulunduğumuz 51. Kütüphaneler Haftasındaki ilk okul etkinliğim için sabah evde traş olmaya çalıştığım anda elektrikler gidiyor, evden çıkmama daha 3 saat var, nasıl olsa birazdan gelir diye düşünürken birden "Yeni Türkiye"de yaşadığımızı ve artık her şeyin "uzayabileceği"ni anımsıyorum ve öyle de oluyor ne yazık ki. Elektrik meğerse ülkenin nerdeyse tamamında gitmemiş mi?.. Bu ülkede daha nelere şahit yazılacağız artık inanın bilemez haldeyim. Etkinlik modundan epeyce uzaklaşmış bir halde Küçükyalı'daki TED Rönesans Koleji'ndeyim... Okul o kadar yeni ki, henüz ilk eğitim yılı... Söyleşi öncesi öğretmenler odasında bir kaç öğretmen arkadaşla ve iki öğrenciyle sohbet ediyorum. Okul bülteni için sorular soruyorlar...Sonrasında öğrenci arkadaşlarla okul salonunda Kütüphaneler Haftası, kitaplar, mizah duygusu, mizah, karikatür üzerine oldukça hiperaktif bir söyleşi ve ardından bir kaç çizim çalışması yapıyoruz. Onların sorularını yanıtlamak işin en keyifli kısmı... Sonrasında onlara Kırmızı Kedi Yayınevinden çıkmış 3 kitabımı imzalıyorum. 



Tekrar Kadıköy'e döndüğümde saat 5 civarı ve elektrikler hala yok. Tüm çevreyi turluyorum. Elektrikler Kadıköy'de gece 21'e doğru ancak geliyor. Yani 10 saati bulan görülmemiş bir kesinti. Gene iktidar tarafından net bir açıklamanın olmadığı, tüm ülkede hayatı durdurmuş bu büyük kesintinin nedeni hakkında gene bir sürü şaibenin ortalıkta uçuştuğu ve akşamında bir başka karanlık olayla daha da karanlık biten bir Yeni Türkiye günü daha... Haziran'daki seçime kadar daha ne karanlıklar yaşayacağız?.. 


Söyleşi öncesinde, 5. sınıftan iki arkadaşımız benimle okul bülteni için bir söyleşi yapıyorlar. "Mizah duygusuna sahip olan insanlar" üzerine sordukları soru özellikle çok hoşuma gidiyor... Çünkü bu ülkede giderek daha da kıymete binen, azaldıkça azalan insan tipidir, MİZAH DUYGUSU OLAN İNSANLAR...


Evet, 31 Mart 2015 Salı günü de unutulmaz "kara" günler arasındaki yerini alıyor. Benim için günün tek aydınlık anı, TED Rönesans Koleji'nde 3.4.5. sınıf öğrencileriyle geçirdiğim o güzelim anlar, ah be çocuklar, iyi ki varsınız, sizin o plansız-programsız samimiyetiniz, o içten haliniz ve elimdeki şu "mizah" denen güzellik de olmasa yaşama sevincimiz tamamen yok olacak şu açıkhava tımarhanesi ülkede!.. 

DAMDAKİ MİZAHÇI: CİHAN DEMİRCİ

TED RÖNESANS KOLEJİNDEKİ CİHAN DEMİRCİ SÖYLEŞİSİ VE İMZA GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR... 


 CİHAN DEMİRCİ, TED RÖNESANS KOLEJİNDE... (31 MART 2015)



Hiç yorum yok: