24 Aralık 2014

CİHAN DEMİRCİ, 17 YIL SONRA, BU KEZ "ZİRZOP MASALLAR"IYLA İZMİR ÇAKABEY KOLEJİNDEYDİ...


2014 yılının sonlarına yaklaşırken, Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, İzmir'de bundan tam 17 yıl önce söyleşi ve imza günüyle konuk olduğu Çakabey Koleji'ne 17 yıl sonra yeniden konuk oldu... Arşivimdeki bir kaç fotoğrafa baktığımda Çiğli'de bulunan Çakabey Kolejine daha önce "1 Mayıs 1997" tarihinde geldiğimi gördüm. Zaten o tarihten kalma iki fotoğrafı da aşağıda göreceksiniz. 23 Aralık 2014 Salı günü ise, 17 yıl aradan sonra Cihan Demirci yeniden Çakabey Kolejindeydi. Kırmızı Kedi Yayınevi ve İzmir'deki Ekin Kitabevi'nin işbirliği sonucu gerçekleşen bu özel etkinlikte, bizi okulda etkinliğin okuldaki mimarı, Türkçe öğretmenimiz Müşerref Üncü karşıladı. 


Sol tarafta 1997 model bir Cihan Demirci, sağda ise 2014 modeli!.. 


Çakabey Kolejinin 4. ve 5. Sınıf öğrencileri Cihan Demirci'nin bu yıl 3. basımını yapan, günümüz çocukları için özel olarak yazdığı masal kitabı "Zirzop Masallar"ı önceden almış ve okumuşlardı. Ellerinde önceden alıp okudukları bir kitapla salona giren öğrencilerle söyleşi yapmak ve sonrasında kitap imzalamak doğrusu çok daha anlamlı oluyor. Cihan Demirci, sabah 10'a doğru başlayan söyleşi ve imza günü maratonunu okulun dağılış saati olan 16.10'na dek, 6 ayrı oturumdaki 6 ayrı söyleşi ve 6 ayrı imza günüyle gerçekleştirdi. 


Bu söyleşilerde hem kitap hem de mizah üzerinde duruldu. Öğrenci arkadaşların sorularına yanıt verildi. Tüm gün süren bu keyifli etkinlikte böylece "Zirzop Masallar" ayrıntılı bir şekilde incelenmiş oldu. 17 yıl sonra geldiği Çakabey Kolejinden yorgun ama keyifli bir şekilde ayrılıp, kısa bir süre sonra havalimanına doğru yol alırken, bir kez daha hızla gelip hızla döndüğü İzmir her zaman olduğu gibi Ege sevdalısı Cihan Demirci'ye çok iyi gelmişti!.. 



23 ARALIK 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN, CİHAN DEMİRCİ ÇAKABEY KOLEJİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR...


 Cihan Demirci, Çakabey Kolejindeki etkinliğin bitiminde, etkinliğin mimarlarından Türkçe öğretmeni Müşerref Üncü ile birlikte... (23 Aralık 2014 Salı)



Hiç yorum yok: