13 Şubat 2013

"BİR KENTİN BELLEĞİ: HAYDARPAŞA" SERGİSİ AÇILDI...


Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci'nin de bir çalışmasıyla katıldığı "Bir Kentin Belleği: Haydarpaşa" adlı karma sergi, 11 Şubat Pazartesi günü, saat:19'da bizzat konunun başrolündeki Haydarpaşa Garında açıldı. Yakın bir zaman sonra rant düşkünlerinin elinde yok edilecek gibi bir görüntüde olan bu 105 yıllık tarihi gar, belleğimize düşmanlara inat bir sanatçı dayanışmasına tanıklık etti sanki giderayak... 


37 yıllık ressam arkadaşım Taner Güven'in de içinde bulunduğu sanatçı dostların girişimiyle gerçekleşen sergilere her geçen gün yenileri ekleniyor. Geçen yıl "Zaman Aşımı" sergisiyle ilk kez ben de konuk olmuştum bu sanatçı dayanışmasına. Bu yıl Hrant Dink sergisine ne yazık ki yetiştirmek kısmet olmamıştı yapacağım çalışmayı. Derken çok anlamlı bir sergi daha gerçekleşti. 2010 yılının Kasım'ında planlı bir yangın sonrası devre dışı bırakılan, aç gözlü rant düşkünlerinin yakında tamamen yok etme peşinde oldukları o güzelim Haydarpaşa Garı tarihi bir serginin açılışına tanıklık etti, 11 Şubat 2013 Pazartesi akşamı. Haydarpaşa'ya sahip çıkan bu serginin Haydarpaşa Garında açılmış olması anlamını daha da artırdı. Haydarpaşa bu ülkenin ve İstanbul'un tarihidir, giriş kapısıdır, belleğidir, dünyada ölçeğinde bir değerdir. Haydarpaşa yok edilemez!.. 




Bu anlamlı sergiye işleriyle katılan sanatçılar şöyle sıralandı:  

Ali Mete Sancaktaroğlu, Alp Tamer Ulukılıç, Arslan Cem Şahin, Arzu Deveci, Asaf Zeki Yüksel, Ayşegül Kalkan, Bayram Gümüş, Buket Güreli, Candan İscan, Cemil Cahit Yavuz, Cihan Demirci, Çağrı Saray, Deniz Akşekerci, Deniz Bayav, Deniz Gökduman, Deniz Pireci, Doğan Keskin, Ekrem Sami Kızıltan, Emel Akın, Emre Zeytinoğlu, Eray Özcan, Erkmen Senan, Ezgi Doğan, Fisun Sünnetçioğlu, Hakan Gürsoytrak, Hazım Engin, Jasmine Justice, Jesse Farber, Kadir Çıtak, Kemal Seyhan, Kerem İşcanoğlu, Mehtap Yücel, Melih Yılmazer, Memet Güreli, Metin Karayağız, Murat İrtem, Mustafa Horasan, Mustafa Karyağdı, Necdet Çatak, Nevin Yavuz, Nurseren Tor, Oğuz Haşlakoğlu, Ömer Araz, Orhan İlyas, Rafet Arslan, Recep Batuk, Saliha Kale Yolcu, Sarah Graneti, Selçuk Fergökçe, Stephane Delagrange, Suzan Çınar, Süreyya Acar, Taner Güven, Tan Cemal Genç, Temür Köran, Turgut Yüksel, Vartkes Keşiş, Yavuz Kılıçer, Yonca Saraçoğlu, Zeycan Alkış.

"BİR KENTİN BELLEĞİ: HAYDARPAŞA" SERGİSİNİN AÇILIŞINDAN FOTOĞRAFLAR...




















Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, sergi için hazırladığı karikatürün önünde...




Hiç yorum yok: