30 Temmuz 2011

OĞUZ ARAL USTAMIZI
ANTALYA'DA ANDIK!
Oğuz Aral ustamızı ölümünün 7. yılında, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Antalya Büyükşehir Belediyesinin Antalya'da düzenlediği sergi ve söyleşi etkinlikleriyle andık. 26 Temmuz Salı gecesi, Antalya Cumhuriyet Meydanında, küratörlüğünü Turgut Yüksel'in yaptığı, Oğuz Aral'a ait dökümanlardan, ürünlerden, eşyalardan, çalışmalardan, desenlerden oluşan "Gerekli Taramalar" sergisi açıldı. Ardından Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci "Oğuz Aral ve Gırgır'lı Yıllar" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirip Oğuz Aral anısına kitaplarını imzaladılar.

Cumhuriyet Meydanındaki sergi açılışı sırasında...

Sevgili DAMDAKİ MİZAHÇI takipçileri; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 26 Temmuz gecesi Antalya'daydım... Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilk kez geçen yıl gerçekleştiridiği "Oğuz Aral'ı anma etkinlikleri" bu yıl da sıcak-mıcak, nem-mem dinlemedi ve Oğuz Aral ve Gırgır tutkunlarını Antalya Cumhuriyet Meydadınında buluşturdu... OĞUZ ARAL; Karikatürcüydü, pandomim sanatçısıydı, tiyatrocuydu, oyun yönetmeniydi, çizgi filmciydi, mizah yazarıydı, kalemi gibi an gelir sazını da konuştururdu. Yaptığı her işin hakkını veren, geride "Gırgır" gibi efsane bir dergi bırakan büyük usta Oğuz Aral usta, 7. ölüm yıldönümünde tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya'da Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle anıldı. 26 Temmuz 2011 Salı gecesi, felaket sıcak ve nemli bir yaz gecesinde Antalya Cumhuriyet Meydanında gece 21'e doğru Oğuz Aral'a ait çeşitli dökümanlardan, çalışmalardan oluşan "Gerekli Taramalar" adlı sergi açıldı. Küratörlüğünü Turgut Yüksel'in yaptığı serginin açılışının ardından Oğuz Aral'ın pek de bilinmeyen çizgi film çalışmalarından örnekler gösterildi. Turgut Yüksel arkadaşımız da bu etkinlik için Antalya'ya gelmişti. Daha sonra Oğuz Aral'ın Gırgır dergisinde çalışmış iki mizahçı; Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, Cumhuriyet Meydanının dolduran Antalyalı mizahseverlere "Oğuz Aral ve Gırgır Yılları"nı anlattılar. Keyifle geçen söyleşi, izleyicilerden gelen sorularla noktalandı. Bu etkinliklere ellerinde Gırgır ciltleriyle gelen eski Gırgır okurları söyleşiye renk kattılar. Etkinliğin sonunda, Bülent Arabacıoğlu, Oğuz Aral'ın Gırgır'ında çizdiği unutulmaz çizgi kahramanı "En Kahraman Rıdvan"ın albümlerini, Cihan Demirci de çizerliğinin 33. yılında, bu yıl yayımladığı ve Oğuz Aral'ın anısına adadığı "Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım" adlı karikatür albümünü imzaladı.

OĞUZ ARAL'I ANMA ETKİNLİKLERİNDEN FOTOĞRAFLAR...

CİHAN DEMİRCİ VE BÜLENT ARABACIOĞLU 27 TEMMUZ GECESİ ANTALYA LEMAN KÜLTÜR'DEYDİ...
Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, 27 Temmuz Çarşamba gecesi Antalya'da bir imza günü daha gerçekleştirdiler. Antalya'da bu yıl ki etkinliklere sponsor olan Antalya Leman Kültür'de gerçekleşen imza gününde kitaplarını imzaladılar.

Hiç yorum yok: