13 Kasım 2009

PROFESÖR

ZİHNİ SİNİR'İN

MÜTHİŞ

İCATLARI...

İrfan Sayar'ın 32 yıl önce, Gırgır mizah dergisinde yarattığı "Dünyanın En İleri Zekalı Gerisi Prof. Zihni Sinir"in icatlarından oluşan sergi 12 Kasım akşamı Galatasaray'daki Birnokta Galerisinde açıldı... Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci de oradaydı...
ZİHNİ SİNİR ve onun birbirinden müthiş icatları mizah dergilerimizde yer almış en ilginç ve en renkli tiplemelerden biri olarak mizah tarihimizdeki yerini almıştır... Zihni Sinir'in yaratıcısı karikatürist İrfan Sayar, Zihni Sinir'in icatlarından oluşan yeni sergisini 12 Kasım 2009 Perşembe akşamı, Beyoğlunun kazandığı yeni galeri mekanlarından biri olan Birnokta'da gerçekleştirdi. Yaratıcı Çocuklar Derneği başkanı Didem Çapa ile Banu Konyalı'nın işletmeciliğini yaptığı Birnokta yeni bir galeri. Doğrusu görkemli bir kiliseye bakıyor ve manzarası harika. Galatasaray'da, lisenin yanındaki sokaktan aşağıya indiğinizde, az ilerde sağda bulunan garajın hemen yanından giriliyor.

Kalabalık bir davetli topluluğu önünde sergilenen Zihni Sinir icatları, gecede söz alarak Zihni Sinir'in nasıl doğduğunu ve bugünlere nasıl ulaştığını anlatan İrfan Sayar tarafından işlevleriyle birlikte tek tek tanıtıldı. İrfan Sayar, Zihni Sinir'in bundan 32 yıl önce Gırgır'da bir tip olarak doğuşundan yola çıkarak bugüne dek hangi serüvenlerden geçtiğini aktardı izleyenlere.
Karikatür dünyasından; Latif Demirci, İbrahim Tapa, Raşit Yakalı, Akdağ Saydut ve bendeniz Cihan Demirci'nin katıldığı sergi kokteylinde konuklar birbirinden ilginç bu icatların yarattığı büyülü bir dünyada çocuksu bir keyif yaşadılar...Sevgili İrfan Sayar'a, 32 yıldır hayatımıza kattığı bu yaratıcı dünya ve zengin renk için çok teşekkürler...

İrfan Sayar, Zihni Sinir icatlarının gülümseme yaratan işlevlerini konuklara tek tek anlattı...

İrfan Sayar'ın Zihni Sinir İcatları Sergisine katılan çizer arkadaşları İrfan Sayar'la birlikte... Solda arkada duranlar: Akdağ Saydut, Raşit Yakalı, Cihan Demirci. Önde soldan sağa: İbrahim Tapa, Latif Demirci, İrfan Sayar ve galerinin işletmecilerinden Didem Çapa... (Fotoğraf: Ful Saydut)

Hiç yorum yok: