18 Aralık 2006

2006 YILININ
DAMDAN DÜŞENLERİ
BELLİ OLDU!
“DAMDAKİ MİZAHÇI” blogunun düzenlediği “2006 YILININ DAMDAN DÜŞENLERİ” yarışması sonuçlandı. Onlar bir yıl boyunca bizi canımızdan bezdirip, bıktıran, üzen, kızdıran, yıpratan, strese sokan isimler, kurumlar, olaylar, sözler… Onlar yılın damdan düşenleri!..

İŞTE 2006 YILININ DAMDAN DÜŞENLERİ:
15 Aralık Cuma gecesi, 12’ye dek oy kullanılan anketimize toplam 68 kişi mailleriyle katıldı. Verilen oyları topladığımızda 23 dalda, aşağıdaki sonuçlar çıktı ortaya…
1- YILIN DAMDAN DÜŞEN PARTİ LİDERİ: TAYYİP ERDOĞAN
(Açık farkla kazandı, rakipsizdi ne de olsa! Toplamda 4 ödül aldı bu arada!)
2- YILIN DAMDAN DÜŞEN BAKANI: KEMAL UNAKITAN VE HÜSEYİN ÇELİK
(Eşit oy aldılar, yıl boyunca yaptıkları icraatlarla birlikte kolkola düştüler damdan!)
3- YILIN DAMDAN DÜŞEN PARTİSİ: AKP
(İktidar burada da ezici bir farkla iktidar!)
4- YILIN DAMDAN DÜŞEN KURUMU: KIZILAY
(Başbakana verdiği ödülle(!) damdan düşüp ödül almış oldu bu yılların kurumu! Hemen ardından TRT ile Millet Meclisi, ve onların ardından da Özelleştirme İdaresi geldiler.)
5- YILIN DAMDAN DÜŞEN KÖŞE YAZARI: REHA MUHTAR
(Malum şahıs hala gözde, oysa biz onu çoktan çaptan düştü zannediyorduk ama bu yıl da Gülşen'iyle birlikte damdan düşmüş meğerse!.. Onu izleyen isim ise yılın porno kaset vakacılarından Ali Kırca oldu bu arada. Yani iki "enkırmen" bir damda buluştular!)
6- YILIN DAMDAN DÜŞEN KAZA-TECİSİ: SEDA SAYAN!
(Ne alakası var demeyin, bir gazete onu kaza eseri kaza-teci yapmıştı, blog dostları bu durumu ıskalamamış, hemen ardından Ayşe Arman ile Ahmet Hakan sıralandılar!)
7- YILIN DAMDAN DÜŞEN TV ÜNLÜSÜ: AJDAR
(Kaynana Semra ile Tülin-Caner ikilisi, Banu- Ahu ve akla ziyan ekürileri gibi isimleri sollamayı başardı!)
8- YILIN DAMDAN DÜŞEN TV PROGRAMI: SABAH SABAH SEDA SAYAN
(Bu onun ikinci ödülü oldu ama bu kez doğru dalda aldı ödülü! Hemen ardından genel olarak sabah kuşağı kadın programları ikinci oldu, üçüncülüğü de Kuşum Aydın'ın programı aldı!)
9- YILIN DAMDAN DÜŞEN TV DİZİSİ: ALİYE VE KURTLAR VADİSİ
(Pek çok yarışmada ilk iki sırayı alacak bu iki dizi bizden Damdan Düşenler ödülü alabildiler. İşte Damdaki Mizahçı blogunu izleyenlerin farkı da burada zaten!)
10- YILIN DAMDAN DÜŞEN REKLAM ÜNLÜSÜ: HÜLYA AVŞAR
(Reklamını yapmakta açık ara birinci, onu uzaktan Pınar Altuğ ve reklam aşkı izlediler!)
11- YILIN DAMDAN DÜŞEN HORTUMU: YİMPAŞ VURGUNU
(Acaristanbul’u az farkla geçerek damda ipi göğüsledi!)
12- YILIN DAMDAN DÜŞEN HORTUMCUSU: ALİ DİBO
(AKP’nin Hatay vurgunu diğer acar ve tarikatçı hortumcuları az farkla solladı!)
13- YILIN DAMDAN DÜŞEN ŞARKICISI: SERAY SEVER-AJDAR
(Bu ikili ödülü paylaştı. Ajdar böylece ikinci ödülünü aldı. Aslında onu şarkıcı olarak nitelemek de ayrı trajedi, ayrı bir ödül vaziyeti tabii ki! Bu ikilinin hemen ardından “Allah belanı versin” adlı rezil şarkısıyla İsmail YK adlı şarkıcı (!) üçüncü oldu!)
14- YILIN DAMDAN DÜŞEN SPORCUSU: HALUK ULUSOY
(Bu ödül çok ilginç bir şekilde sporcuya değil spor adamına(!) gitti! Bizde şaşırdık ama acı gerçek bu!.. İkinci sırada da şaşırtıcı olarak bir hakem var, o da; Kuddusi Müftüoğlu!)
15- YILIN DAMDAN DÜŞEN SKANDALI: ACAR-İSTANBUL REZALETİ (Skandal çok olunca seçmesi de zor olmuş, çok az bir burun farkıyla Acar ailesinin talanı birinci oldu ama ardından sıralananlar sayfalara sığmaz valla!..)

16- YILIN DAMDAN DÜŞEN SANATÇISI: MEHMET ALİ ERBİL (Yılların şovmeni sonunda pantolonu da indirip bu ödülü de kaptı, ardından Pınar Altuğ ve çıtır aşkı (!) burada da ikincilikle yetindi!)

17- YILIN DAMDAN DÜŞEN SİNEMA FİLMİ: KELOĞLAN KARA PRENSE KARŞI (Animasyonları esprilerinden de felaket olan içler acısı bir komedi filmi açık arayla birinci oldu, onu uzaktan izleyen film ise; Hababam Sınıfı Üçbuçuk adlı film oldu ne yazık ki!)
18- YILIN DAMDAN DÜŞEN HABERİ: TAYYİP ERDOĞAN’IN HER KONUŞMASI!
(Pek çok haberin toplamı gibi bir ödül oldu. Bu Sn.Başbakan’ın ikinci ödülü)
19- YILIN DAMDAN DÜŞEN LAFI: “ANANI AL DA GİT!”
(Fazla söze gerek var mı? Yıllarca unutulmayacak bu söz. Başbakan üçüncü kez ödüllendi!)
20- YILIN DAMDAN DÜŞEN GAFI: “ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR!
(İşte başbakandan bir acı vecize daha! Bu laf yılın gafı, açık farkla hem de! Başbakana dördüncü ödülü getirdi. Bu yıl damdan düşmeye doymayan bir başbakanla karşı karşıyayız!)
21- YILIN DAMDAN DÜŞEN BELEDİYE BAŞKANI: KADİR TOPBAŞ
(Gene açık arayla birinci bir başkan, İstanbullu olarak hak ettiği ödülü aldı diyebilirim, ikinciliği Melih Gökçek aldı bu arada)
22- YILIN DAMDAN DÜŞEN ÖZEL ÖDÜLÜ: ATİLLA KOÇ
(Özel ödül, özel bir bakana gitti, uyurken damdan düşen birine, AKP elinde sapır sapır dökülen TRT bu dalda ikinci oldu, üçüncü ise çok ilginç bir isim: BALYOZ! Evet hani şu başbakanı kurtaran (!) balyoz üçüncülüğü aldı, aslında bence hakkı birincilikti!)
23- YILIN DAMDAN DÜŞEN ONUR ÖDÜLÜ: BÜLENT ARINÇ
(Damdan düşenlerin onur ödülü, sıkça yaptığı acayip çıkışlarla, meclis başkanı olduğunu unutup AKP’li davranışlar sergileyen bir kişiye gitti. Bu dalda ikinciliğe yaptığı darbeden pişmanlık duymadığını yıl içinde açıklayan Kenan Evren, üçüncülüğe de iki magazin ünlüsü Hülya Avşar ile Seda Sayan layık görüldüler!..)

KİTAP KAZANAN 10 TALİHLİ İSİM…
“YILIN DAMDAN DÜŞENLERİ”ne oy yollayanlar arasından ilk 10 kişi, yani bize mail yollamakta acele davranarak ilk 10 maile giren isimler Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci’nin yeni kitabı “TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DÜŞMANI YOKTUR”u kazandılar…İşte kitap kazanan 10 isim: 1- İlker Engin 2- Erhan Tığlı 3- Deniz Çalışkan 4- Sibel Ateş 5- Özgür Bardakoğlu 6- Yasemin Koray 7- İlhan Turgut Güreli 8- Ş.Cahit Tunaboyu 9- S.İpek Derman 10- Cenk Eren… Kitaplarınız bu hafta içinde ilettiğiniz adreslere postalanacaktır.
23 ayrı kategori gibi uzun bir seçime vakit ayırıp, mail atarak katılan tüm "DAMDAKİ MİZAHÇI" okurlarına, dostlarına müessesemiz çok teşekkür eder...

Hiç yorum yok: