29 Haziran 2006

Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci
Akşehir yolcusu!
47. Nasreddin Hoca Şenliği 5-10 Temmuz tarihleri arasında Konya'nın Akşehir ilçesinde yapılıyor. Şenliğe bendeniz de söyleşi ve imza günüyle 3. kez katılacağım...
Sevgili Blog dostları, bir süredir sıcaklar öylesine dayanılmaz bir hal aldı ki, "Damdaki Mizahçı"nın da damlarda sesi çıkmaz oldu!.. Ne de olsa damlar daha da sıcak oluyor. Malumunuz insanımızın damdan düşrtüğü bir mevsime de girdik. Bir yandan sıcaklarla birlikte gevşeyen çalışma tempomuz, diğer yandan dinmek bilmeyen Dünya kupası tutkumuz nedeniyle sizlerden bir süredir uzaktaydım... (Dünya kupası izlenimlerimiz yakında bu blogta bu arada!) Temmuz ayı ile birlikte yeniden yolculuklarımız başlıyor. 4 Temmuz günü trenle Akşehir yolcusuyum. Sevgili çizer dostum Canol Kocagöz'le birlikte bu yıl 47. kez yapılacak "NASREDDİN HOCA ŞENLİĞİ"ne katılmak üzere Akşehir'e gideceğiz.
7 TEMMUZ'DA AKŞEHİR'DE SÖYLEŞİ
7 Temmuz Cuma günü Akşehir'de Nasreddin Hoca Şenliğinde söyleşimiz ve sonrasında imza günümüz olacak. Akşehir'den ulaşan bilgie göre bu söyleşide; Canol Kocagöz, Mustafa Yıldız, Aydoğan Yavaşlı ve Savaş Ünlü ile birlikte olacağım... Daha önce 2 kez katıldığım bu şenliğe en son 6 yıl önce 2000 yılında katılmıştım. Akşehir, mizahımızın piri sevgili Nasreddin Hoca'nın ruhunun yaşadığı bir yer... Sadece Nasreddin Hoca mı, mayasız kalmış gölü kurumuş olsa da Akşehir'in o muhteşem kirazının ve kayısısının üstüne de yoktu, bakalım hala öyle mi?.. Göreceğiz!..
GEÇMİŞTEN AKŞEHİR FOTOĞRAFLARI
Akşehir'e bundan 8 yıl önce, 1998 yılının Temmuz'un da ilk kez gitmiş ve Nasreddin Hoca Şenliğine de böylece ilk kez katılmıştım. Size, 1998 Temmuz'dan bir kaç fotoğraf: Aydoğan Yavaşlı ile "Nasreddin Hoca" söyleşisinde, gene birlikte Hocanın eşeğe düz bindirildiği (!) heykelin önünde, Nasreddin Hoca türbesinin önünde Aydoğan Yavaşlı ve Savaş Ünlü ile... En sağda da bendeniz!..

Hiç yorum yok: