31 Mart 2006

Bugünkü BİRGÜN gazetesinin kültür-sanat sayfasından bir haber:
Sabıkanız yoksa, yazar olabilirsiniz!
Mizah Üretenler Derneği tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘1.Mizah Ödülleri’nde ‘Yılın Mizahçısı’ ödülünü kazanan Cihan Demirci, 42. Kütüphanecilik Haftası kapsamında aldığı davet üzerine gittiği Karadeniz Ereğlisi’nde ilginç bir ‘sabıka’ vakası yaşadı. 26 yıldan bu yana yazarlık ve 28 yıldır da çizerlik yapan Demirci’den, Aydoğan Yavaşlı ile katıldıkları 5 günlük okul etkinliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından ‘sabıka kaydı’ istendi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan mizahçı ve yazar; “Kütüphaneler Haftası gibi anlamlı bir haftada, üzerimizde; Bıçak, silah, sustalı çakı, uyuşturucu filan olmadığı için, üzerimizde sadece kalem ve kitap olduğu için Karadeniz Ereğli’de devlet okullarına girmemiz engellendi.” Diyerek tepkisini ortaya koydu ve şunları ekledi:

"Yıllardır Karadeniz Ereğli’nin her tarafına ‘Karadeniz Ereğli Bir Avrupa Kentidir’ diye şık tabelalar koyan belediye başkanı Halil Posbıyık, bence o tabelaları bir an önce yerinden kaldırsın!.. Bir “Avrupa” kentinde böyle rezalet olmaz, kültürel bir etkinlik için okula gidecek yazardan “vesika” istenmez, yazarın ve kitabın onuruyla oynanmaz!. Tarafsız olması gerekirken “iktidar” gücü olarak karşımıza çıkanların gerçekleştirdiği bu onur kırıcı uygulamaya bunca yıldır yazan-çizen bir insan olarak “Yazıklar olsun” diyor, kınıyorum!"
(31 Mart 2006-BİRGÜN GAZETESİ-Kültür-Sanat sayfası)

Hiç yorum yok: