14 Aralık 2023

"DAMDAKİ MİZAHÇI" CİHAN DEMİRCİ, 7. İZMİR MİZAH FESTİVALİNDEYDİ...


7. İzmir Mizah Festivali bu yıl 11-17 Aralık 2023 tarihleri arasında yapıldı. 7. İzmir Mizah Festivali kapsamında gerçekleşen "Cumhuriyet Basınında Mizah" başlıklı panel, 12 Aralık Salı akşamı İzmir Sanat Salonunda gerçekleşti.

Panelde; Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş, Mustafa Balbay, Nazım Alpman ve panelin moderatörlüğüne de yapan Cihan Demirci, mizah basınımızın, mizah yayıncılığımızın 100 yıllık serüvenine dair bilgilerle birlikte kendi yaşamlarından da mizah dolu anılar ve izler aktardılar...


Bu yıl 7. kez gerçekleşen İzmir Mizah Festivaline "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci olarak 3. kez katılmış oldum. Bu festivalde olmaları için çaba sarf ettiğim karikatürümüzün 91 yaşındaki hayat dolu müthiş çınarı sevgili Niyazi Yoltaş ile 42 yılı devirdiğimiz bir dostluğun ağabeyi sevgili Kandemir Konduk'la çok uzun yıllar sonra bir arada olmak büyük keyifti. 

Niyazi Yoltaş ağabey konuşmasında bizi Akbaba yıllarına götürdü. Bu festivalde "Aziz Nesin Onur Ödülü" alan 4 isim şöyleydi: Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş, Ali Poyrazoğlu ve Arnavut asıllı İtalyan çizer Agim Sulaj... Bu dört isim, ödüllerini, 11 Aralık Pazartesi gecesi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezindeki festivalin açılış gecesinde Ali Poyrazoğlu'nun gerçekleştirdiği "Habanera Makamı" adlı müzikli şovun ardından aldılar.

Aslında Kandemir Konduk ve Niyazi Yoltaş'la onları anlatacak söyleşiler de yapmak gerekiyor ama sanırım önümüzdeki yıl gerçekleşecek yerel seçimlerden sonra bu işlere yürekten gönül vermiş bir belediye başkanı ve ekibi karşımıza çıkarsa belki bunu da başarırız, her türlü talihsizliği yaşamış bir ömrün insanı olsak da, bizde aklın dalına tutunmuş haldeki umut ölene dek asla bitmez!!!! (C.D.)

Festivalden kalan fotoğrafları ileten; Mehmet Kurt dosta, kültür-sanat gazetecisi Aylin Akdoğan'a, Dil Derneği İzmir temsilcisi Gürsel Gezen dosta çok teşekkürler bu arada...


7. İZMİR MİZAH FESTİVALİNDEN ENSTANTANELER...
Cihan Demirci, Aylin Akdoğan ve Mehmet Kurt...


Hiç yorum yok: