19 Şubat 2021

CİHAN DEMİRCİ, İZMİR GELİŞİM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİYLE KEYİFLİ BİR ŞİİR YOLCULUĞU YAŞADI!..


"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci de pek çok sanatçı-yazar-çizer gibi tüm dünyada hayatı durduran bir virüs yüzünden ne yazık ki 1 yılı bulan bir süredir arzu ettiği etkinlikleri eskşiden olduğu gibi yüz yüze yapamaz halde...  İzmir'de bulunan Gelişim Koleji'nin 4. sınıf öğrencileriyle, 17 Şubat 2021 Çarşamba günü 17.10-18.30 saatleri arasında, internet üzerinden Teams adlı program aracılığıyla 1.5 saate yaklaşan bir sürede keyifli bir şiir yolculuğu yaşadı.

Cihan Demirci'nin geçen yıl yayınlanan son çocuk şiirleri kitabı "Çocukluk Hiç Bitmese"nin ekseninde gerçekleşen söyleşide, çocuklara çocuk şiiri hakkında bilgi verdikten sonra onların yazdığı şiirleri dinledi, içlerinde gerçekten 4. sınıfı çoktan aşmış düzeyde şiirler vardı. Klasik bir teknik aksaklıkla başlayan sürecin ardından iki ders saatini aşan bir sürede çok şiirli, onlardan gelen dopdolu sorularla güzelleşen bir söyleşi gerçekleşti...


Cihan Demirci bu noktada şunları söyledi:

"İşin gerçeği, çeyrek asırdır yüz yüze söyleşilerin insanı olarak bendeniz okul salonlarında yüz yüze yapılan söyleşileri fena halde özlemiş vaziyetteyim, umarım önümüzdeki eğitim yılında yeniden o günleri yaşarız, 1 yıldır yaşadığımız bu tatsız dönemde bu etkinliği gerçekleştiren Pınar Akbulut öğretmene ve Gelişim Koleji yetkililerine çok teşekkür ederim..."

Gelişim Koleji 4. sınıf öğrencisi kendi yazdığı şiiri okuyor... 


Hiç yorum yok: