03 Mart 2018

CİHAN DEMİRCİ'DEN 40. YILINDA 49. KİTAP: "PİSİFOSÖR PİSİFOS'LA KEDİLER ALEMİ" YAYINLANDI!..

2018 yılında yazar-çizerlik serüvenindeki 40. yılına ulaşan "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 40. yılına damdaki mizahçılığına yakışır bir kitapla girdi. Cihan Demirci'nin bugüne dek yayınlanan 49. kitabı olan "Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi" 3 Mart 2018 tarihinde ilk kez internet üzerinde görüldü ve 5 Mart'tan itibaren de kitapçılardaki yerini alacak. 1978'de yayınlanan ilk karikatür ve yazılarla başlayan uzun mizahçılık serüvenindeki 40. yılda, okurun karşısına 40. yıla özel çalışmalarla gelecek olan Cihan Demirci, bunlardan ilkini, yarattığı yeni bir kedi kahraman sayesinde sizlere sunuyor: "PİSİFOSÖR PİSİFOS'LA KEDİLER ALEMİ"...

"Kediler Alemi"nin "Pisifosör" ünvanı taşıyan tek kedisi olan, çok bilmiş kedi, kedikodu uzmanı Pisifosör Pisifos, bu kitapla kediler alemindeki olumsuz pek çok deyime, terime, bilgiye el atıyor ve yanlış bilinenleri konusunun uzmanı, bilirkişi bir kedi olarak, kedi çevikliğiyle masaya yatırıp tırmalıyor!..

Ortalık özellikle son zamanlar "kedi" kitabından geçilmiyor. Her yer kitabı kaynıyor!.. Ama bunların çoğu, kedilere insanların gözünden bakan beylik ve sıradan kitaplar. Oysa "Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi" 120 sayfalık bu kitapta kedilerin dünyasına kedi gözüyle bakmayı deniyor. O yüzden bu kitapta kalem Cihan Demirci'den çok Pisifosör Pisifos'un elinde!..  "Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi" sadece çocuklara yönelik bir kitap değil, bu kitabı büyükler de keyifle okuyup, çok iyi tanıdıklarını zannettikleri kedileri bile aslında iyi tanıyamadıklarını görebilirler!.. 

İnternet üzerinden alışveriş yapmayı sevenler, bu kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi'nin internet sitesinden yüzde 30 indirimle alabilirler. Bunun için kitabın link adresi sayfasına tıklayabilirsiniz: http://www.kirmizikedi.com/kitap/urun/5ed66ee5ce294dc1b8f4bb641efdb875


"Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi" Cihan Demirci'nin Kırmızı Kedi Yayınevinden çıkan 10. toplamda ise 49. kitabı... Cihan Demirci'nin 40. yıl sürprizleri devam edecek... Fazla değil, çok ama çok yakında, sayı olarak da, içerik ve anlam olarak çok özel bir 50. kitap gelecek ve 50. kitapla birlikte 70'lere doğru çocuksu bir yolculuk başlayacak... Hemen sonrasında ise 51. kitapta son 17 yılda yazılmış şiirlerden oluşan dizelerle sürecek Cihan Demirci'nin 40. yıl yolculuğu...  "Damdaki Mizahçı" için özel bir yıl olan 2018'de Cihan Demirci 40. yıla özel karikatür sergileri de açacak. Bunlardan ilki 20 Mart Salı günü, İzmir'de, Konak Belediyesinin Alsancak'taki Neşe ve Karikatür Müzesinde açılacak olan "40 YILIN BAŞI" adlı karikatür sergisi olacak. Bu anlamlı sergi de 20 Mart-24 Nisan 2018 tarihleri arasında açık kalacak. 



Hiç yorum yok: