05 Ocak 2018

CİHAN DEMİRCİ, 2017 YILI ETKİNLİKLERİNİ İZMİR'DE TURUNCU KOLEJİ'NDE NOKTALADI!..


Cihan Demirci, Turuncu Kolejindeki ilk söyleşisinde Ortaokul öğrencileriyle... 

"Damdaki Mizahçı"nız Cihan Demirci, yazar-çizerlik serüveninin 39. yılı olan 2017 yılını 28 Aralık 2017 Perşembe günü İzmir'de kapattı... 2017 yılının son etkinliği için 28 Aralık 2017 tarihinde İzmir Torbalı'da bulunan Turuncu Koleji'nde öğrencilerle buluşan Cihan Demirci'yi, ilgili, coşkulu ve dersine iyi çalışmış bir okul bekliyordu. Bu etkinlik 1990 yılında ilk etkinliğini yapan Cihan Demirci'nin 1070. etkinliğiydi bu arada... 

Henüz 4 yıllık bir özel okul olmasına rağmen Turuncu Koleji, söyleşi ve imza günü etkinliğine gerçekten iyi hazırlanmıştı. Bu hazırlıkta söyleşi öncesinde sohbet etme olanağı bulduğu okul kurucusu ve müdürü Çetin Turan'ın ve Ozan öğretmen başta olmak üzere, içten ilgilerini esirgemeyen tüm okul öğretmenlerinin de payı vardı.


Cihan Demirci, önce; 11-12.30 saatleri arasında okulun Konferans Salonunda Ortaokul öğrencileriyle biraraya geldi. Okulun Konferans Salonunun "Kemal Sunal Sahnesi" adını taşıması da Turuncu kolejinin bir başka güzelliğiydi. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan öğrencilerle "Hınzır Can'la Neşeli Dersler" kitabı ağırlıklı bir mizah söyleşisi gerçekleşirdi. Söyleşi öncesi hazırlanan görsel özgeçmiş sunumu da basmakalıp değildi doğrusu. Cihan Demirci bu söyleşinin sonunda öğrencilerin yoğun ilgisi altında kitaplarını imzaladı.


Öğleden sonra 14-16 arasında ise bu kez İlkokul öğrencileriyle aynı Konferans Salonunda buluşan Cihan Demirci, onlarla da mizahi çocuk şiirlerinden oluşan kitabı "Şiir Küçüğün" ağırlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşi öncesinde daha önce sınıflarında "Şiir Küçüğün" kitabını ders olarak işleyen ilkokul öğrencilerinin sınıf-sınıf videoları gösterildi. Bu da Turuncu Kolejinin etkinlik işini ne denli ciddiye aldığına dair güzel bir örnekti. Salonda; 1.2.3. ve 4. sınıf öğrencileri vardı. Bu söyleşide özellikle de onların sorularına yanıt verdi ve gene yoğun bir ilgi altında özellikle "Şiir Küçüğün" adlı kitabını imzaladı.


Sonuçta Cihan Demirci, 2017 yılının son etkinliğini ilgili ve özenli bir okulda gerçekleştirip okuldan ayrılırken, 40. Sanat Yılı olacak 2018 için biraz enerji toplayabilmek adına, fırsat buldukça gittiği Foça'ya gene bir kaç günlüğüne sığındı ve yeni yıla da bir kez daha sevgili Foça'sında girdi. Cihan Demirci, 2018 yılının ilk etkinliğini 9 Ocak 2018 tarihinde İstek Vakfı Atanur Oğuz Koleji'nde gerçekleşitirecek ve ardından 10-11 Ocak'ta Adana Çukurova Kitap Fuarında kitaplarını imzalayacak. 

İZMİR TURUNCU KOLEJİNDEKİ CİHAN DEMİRCİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Bir üstteki fotoğrafta bu güzel etkinliğin sonunda, etkinliğin mimarlarından Ozan öğretmen ve Ceyda Kocabey öğretmenle ve en altta da okuldan ayrılırken İzmir'de yağmurla birlikte oluşan harika bir gökkuşağı, dilerim 2018'de yazar-çizerlik serüvenindeki 40. yılım gökkuşağı gibi renkli geçsin...  (C.D.) 


Hiç yorum yok: