19 Mart 2015

CİHAN DEMİRCİ'DEN SEVİNÇ KOLEJİ'NİN 3 OKULUNDA 3 AYRI ETKİNLİK MARATONU...

Cihan Demirci, Sevinç Koleji maratonunun ilk durağı olan Bahçeşehir Sevinç Kolejindeki söyleşide... (16 Mart 2015)


Mart ayı ile birlikte birlikte Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, okul etkinliklerinin 2. yarıyıl dönemine başladı. Kırmızı Kedi Yayınevi'nden Alp Özalp arkadaşımızla birlikte, geçmişte dershane olarak hizmet veren, okul olarak henüz yok yeni olan "Sevinç Koleji"nin 3 ayrı okulunda, iki gün içersinde 3 ayrı söyleşi ve imza günü gerçekleştirdik. Etkinliklerimizin ilki Sevinç Koleji'nin Bahçeşehir'deki şubesinde gerçekleşti. Bu etkinliklerin mimarı olan Gülnihal öğretmenimiz, 16 Mart Pazartesi günü sabahı bizi Bahçeşehir'deki okulda karşıladı. 




Bahçeşehir Sevinç Kolejinde, sınıfta gerçekleşen söyleşiye benimle birlikte 3 çocuk kitabım daha misafir oldu. Sınıfı dolduran ve ilk kez böyle bir etkinlikle karşılaşan öğrencilere bu 3 kitabı tanıttıktan sonra mizahın ve karikatürün ne olduğunu, mizahı seven bir çocuğun hayat karşısındaki vaziyetini, yaşadığımız baş döndüren teknolojik çağın çocuklara verdiği zararları mizahçı gözlemleriyle anlatmaya çalıştım. Onların sorularına yanıt verdikten sonra öğrenci arkadaşlara kitaplarımı imzaladım.


      
        Cihan Demirci, Sevinç Koleji maratonunun ikinci durağı olan Beylikdüzü Sevinç Kolejindeki söyleşide... (16 Mart 2015)

16 Mart Pazartesi günü, öğleden sonra ise bu kez Sevinç Koleji maratonumuzun ikinci durağı olan Beylikdüzü Sevinç Koleji'ndeydik. Sevinç Kolejinin bu şubesi aslında Gürpınar'da, denize sıfır vaziyette bir alanda yer alıyor. O da diğer Sevinç Kolejleri gibi yepyeni bir okul. Okulun salonunda öğrenci arkadaşlarımızla çocuk kitaplarım, mizah, karikatür ve özellikle günümüz öğrencisinin hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdikten sonra kitap imzasıyla 16 Mart etkinliklerimize noktayı koyduk.



Cihan Demirci, Sevinç Koleji maratonunun üçüncü ve son durağı olan Ataşehir Sevinç Koleji'ndeki söyleşisinde... (19 Mart 2015)

19 Mart 2015 Perşembe sabahı ise Sevinç Koleji'nin bu kez Anadolu yakasında Ataşehir'de bulunan şubesinde 3. ve son etkinliğimizi gerçekleştirdik. Okul salonunda 4,5,6 ve 7 sınıf öğrencilerinden oluşan bir grupla gerçekleştirdiğim söyleşide öğrenci arkadaşların ilginç sorularıyla yazarlık-çizerlik ve kitap yayınlama serüvenimin ilk yıllarında başıma gelen trajikomik anılara daldım. Keyifli bir söyleşinin ardından öğrenci arkadaşlara kitaplarımı imzaladığımda, iki günlük bir süreçte Sevinç Koleji'nin; Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Ataşehir'deki 3 şubesinde gerçekleşen maratonu tamamlamış olduk. Önümüzdeki günlerde yeni okullarda, yeni öğrencilerle, yeni serüvenlerde görüşmek üzere... 


CİHAN DEMİRCİ'NİN BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ'NDEKİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 





 CİHAN DEMİRCİ'NİN BEYLİKDÜZÜ SEVİNÇ KOLEJİ'NDEKİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 



 CİHAN DEMİRCİ'NİN ATAŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ'NDEKİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

 Cihan Demirci'nin Sevinç Kolejlerindeki maratonu Ataşehir Sevinç Kolejinde son buldu... (19 Mart 2015)

Hiç yorum yok: