17 Eylül 2009

Aşağıdaki "CİHAN DEMİRCİ'DEN LAFORİZMALAR", 17 Eylül 2009 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Deniz Som'un VAZİYET adlı köşesinde yayınlanmıştır.

DAMDAKİ mizahçı arkadaşımız Cihan Demirci, İstanbul’u teslim alan seli ve dere yataklarındaki “rant açılımı”nı laforizmalarla yorumluyor:

- Ey İstanbul halkı, tatlıcıdan belediye başkanı yaptığında, “sütlü sel” göreceğini mi zannetmiştin?

- Çalıp çırpmaktan ve rant peşinde koşmaktan daha altyapısını halledememiş bir ülkede dikkat edin yattığınız yer dere yatağı olmasın!

- “Senin yatacak yerin” yok denir ya... Son sel rezaletinde bir daha gördük ki, bu ülkede utanmaz idarecilerin yatacak yeri çoktur ama zavallı dere yataklarının yatacak yeri asla yoktur!

- Her şerde bir hayır vardır: Ülkedeki aymaz yöneticiliğin adı “Ayamama” mı olsa acaba?

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a göre suçlu sprey kullanarak ozon tabakasını delenler. “Sadece benden olan yaşasın, diğerleri yok olsun” mantığıyla ülkeyi yönetenlerin “orta tabaka”yı yok etmesi hangi spreyle oldu dersiniz? - Çocukluğumda İstanbul dediğin Topkapı’da biterdi. Topkapı’dan ötesi İstanbul sayılmazdı. Dikkat edin İstanbul’u “büyük şehir” palavralarıyla son 30 yılda soya soya o kadar büyüttüler ama bu büyüme gözümüzde oldu sadece. Zira yıl 2009 ve şiddetli bir yağıştan sonra hâlâ Topkapı’dan ötesi İstanbul değil!

- 2010 Avrupa Kültür Başkenti için İstanbul’a gelecek yabancı konukları gerçek İstanbul kültürünü yaşamaları için otellerin kral dairesinde değil “ev sahibi” Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la birlikte dere yataklarında yatıralım!

- Yüzyılın felaketi diyerek kendi rezilliklerini örtmeye çalışanlara kanmayın... Çünkü bu dinbaz ülke 2009 yılında, 3G çağında hâlâ derebeylik dönemini yaşıyor.

- Tüketiciyi salak bir alan-veren olarak görenlerin, derelerin üstünü betonla kapatıp alışveriş merkezi yaptığı bu ülkede, zavallı bunalmış dereler an geliyor pişkin derebeylerini işte böyle rezil ediyor!

- Dere yatağının kenarına rant uğruna alışveriş merkezi yaparak dere yataklarının üstünü örtenler, bu gözü dönmüş rant tutsakları; ağzı açık tüketiciyi günümüzde ya kredi kartıyla öldürüyorlar ya da kalanları bu şekilde sel altında yok ediyorlar!

Hiç yorum yok: