15 Ekim 2008

TUDEM YAYINLARI'NIN
GÜLMECE ÖYKÜLERİ
YARIŞMASI SONUÇLANDI...

Yarışma sonuç sayfasına ulaşmak için tıklanacak adres: http://secure.tudem.com/company/yarisma_08.htm

Tudem Yayınları İzmir kökenli bir yayınevi. Kısa sürede çocuk edebiyatı yayıncılığında epeyce yol almış bir yayınevi. Tudem Çocuk Edebiyatı alanında her yıl aksatmadan düzenlediği yarışmayı bu yıl gülmece öykülerine ayırmıştı. Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci de bu yarışmanın jürisinde yer alıyordu. Seçimlerimizi yapıp Tudem'e ulaştırmamıza rağmen, yarışma ciddiyetini elden bırakmayan yayınevi bizi son değerlendirme toplantısı için geçen hafta içinde İzmir'e çağırdı.

Yarışma jürisi ve yayınevi yöneticileri son değerlendirme toplantısı sonrasında yemekte görülüyor...

8 Ekim Çarşamba günü güzel mi güzel bir İzmir gününde bu toplantıda yayınevi sahibi İsa Aykanat, Tudem genel yayın yönetmeni İlke Aykanat, yarışma koordinatörü Mavisel Yener'le birlikte jüri üyelerinden Muzaffer İzgü, Prof. Sedat Sever ile Cihan Demirci bulundular. Yalvaç Ural ve Metin Uca ise toplantıya gelemediler. Son değerlendirme toplantısı sonucu finale kalan 8 dosyadan ödül alanlar belirlendi. Yarışmaya katılım rumuzla olduğu için ödülleri kimin kazandığını zarf açılana kadar bilmemek bu yarışmanın ciddiyetini artıran çok önemli bir özellik.

Sonuçta birinciliği yılların usta ve deneyimli kalemi Ahmet Önel'in kazandığı görüldü. Yarışmada ikinciliği Pelin Güneş alırken, Hanzade Servi'nin öykü dosyası da "Yayınevi Özel Ödülü"ne değer bulundu. Ödül alan, alamayan tüm katılımcıları ve bu yarışmayı düzenli ve ciddi bir şekilde yapan yayınevini kutluyorum... Yarışmanın ödül töreni 1 Kasım 2008 Cumartesi günü Tüyap Kitap Fuarında yapılacak. Bu arada "Damdaki Mizahçı" ayrıcalığıyla fısıldayalım ki, Tudem Ödülleri 2009'da "Çocuk Şiirleri" dalında yapılacak...

1 yorum:

Yeraltından Notlar (¡) dedi ki...

MERHABALAR,

SİTENİZİ RASLANTI ÜZERİ GÖRDÜM VE ÇOK BEĞENDİM..

SANAT ÇALIŞMALARINIZ GERÇEKTEN TAKTİRE ŞAYAN.

SİZİN GİBİ DEĞERLİ AYDINLARI GÖRMEK UMUTLANDIRIYOR..

BUNDAN DOLAYI BLOGUNUZU http://halkingunlugu.blogspot.com/ LİNKLERİNE EKLENMİŞ BULUNMAKTAYIM..

ÇALIŞMALARINIZDA VE SANAT HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.

YERALTINDANNOTLAR