19 Ocak 2007

DAMDAKİ MİZAHÇI
YALÇIN PEKŞEN'E KONUKTU!
Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci, Yalçın Pekşen'le Moda'daki evinin çalışma odasında...
Sevgili "Damdaki Mizahçı" blog dostları, bu hafta içinde üst üste iki gün, sevgili Yalçın Pekşen'in evine konuk oldum. Yalçın ağabey, her konuşmamızda, gazeteciliği aslında yaşamını sürdürebimek için yapmak zorunda kaldığını, gönlünün aslında mizahçılıkta olduğunu söyler. Onunla ortak pek çok yanımız var, öncelikle Kadıköy'lü, Moda'lı sayılırız epeydir ve tabii ikimizde mizahı ciddiye alanlardanız... 17 Ocak Çarşamba günü Yalçın ağabeyin evinde olmamın nedeni bir televizyon çekimine birlikte konuk olmamızdı. SkyTürk televizyon kanalında bir süredir yayınlanan "YAZAR YAZARA" adlı programın konuğu olduk o gün sevgili Yalçın Pekşen'le..
"YAZAR YAZARA" adlı, her bölümde iki yazarın, bir yazarın evinde biraraya gelip, yarım saat kadar karşılıklı söyleştiği, kanallarımızda pek örneği olmayan bu program önümüzdeki günlerde, sanırım Şubat ayı başları gibi yayınlanacak. Size bu blogtan yayın tarihini de daha sonra bildireceğim. Sonuçta biz o gün, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik Yalçın Pekşen'le.
Neler konuştuk derseniz; Türkiye'deki akla ziyan hayatın artık mizahı sollamasından öte mizaha tur bindirdiğinden başlayıp, mizaha karşı giderek artan hoşgörüsüzlükten, mizah kitaplarının ve mizahın eskisi gibi ilgi görmemesinin nedenlerinden, edebiyat dünyasının mizaha karşı küçümseyici bakışının bir türlü değişmemesinden, okulardaki şiddetten, çalışma tarzlarımızdan, gazeteci olarak mizah yapmanın artılarından ve eksilerinden, dilimize kattığım kimi sözcüklerden ve finalde de son kitaplarımızdan konuştuk... YAKINDA SKY-TÜRK'TE İZLEYEBİLİRSİNİZ!..
Bu arada YAZAR YAZARA adlı bu program SkyTürk kanalında Cuma geceleri 21.30'da yayınlanıyor. Sonrasında da aynı bölüm üç kez filan tekrar ediliyor. Site adresi şöyle: www.yazaryazara.com

Hiç yorum yok: