24 Mayıs 2006

KAYIŞ KOPARMIŞ BİR ÜLKEDEN
FOTO MANZARALAR
Akla ziyan bir coğrafyada, kayışı çoktan koparmış bir ülkede yaşıyoruz... Aklımızın "emanetçisi" de yok epeydir... Biz bu ülkede haybeye mi dama attık kendimizi kardeşim?.. Kendi dilini konuşamayan, yazamayan, ifade edemeyen, kulaktan dolma öğrendiği başka dillere ait sözcükleri de aynen kendi dili kadar konuşabilen, yazabilen, tuhaf ötesi, abuk sonrası, bir acayip cinnet vatan burası!.. İşte tırtingen bu manzaraya yakışan foto-manzaralar...

Kurtarılmak istiyorsan saatini bekleyeceksin kardeşim...Burası dakik bir ülke yaaa!.. Her şey zamanında yapılır yaaaa... Sahi şu an saat kurtarılmak için uygun mu acaba?.. Olmadı bir "Kurtarma" yazılısı da yapabilir belki cankurtaran kardeş!.. Bu saatler dışında boğulursan sorumluluk bizde değildir... İşte koca ülkeyi bir çırpıda, iki kulaçta özetleyen harika bir Türkiye fotoğrafı!..
Büyükşehir Belediyesinin "küçüldüğü" anlardan bir an!.. Dikkat edin, üstü çizilen üçüncü şahıs bir "kadın" siluetidir. Yani diyor ki; Yanyana iki erkek gezebilirsin, hatta iki erkek istersen elele tutuş, ama zinhar üçüncü şahıs yani "kadın" olmasın... Türk bu, aklı hep orasında, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bir park ve o parkta bir de "kadın" görmesin... Maazallah!.. Çizer... Yani böyle çizer işte hemen kadının üstünü!.. Yakışır bu Alaturka Şeriat düzenine!..
İşte bu ülkede "Matematik"ten neler çektiğimizin esnaf fotoğrafı!.. Amcamın hesabıyla gömlek sayısı arttıkça fiyatta artıyor, oysa tam tersi olması gerekirdi ama olsun burası Türkiye, burada her şey zaten tam tersidir, yani doğrusunu yapmış aslında bu esnaf!..

Cemaatin yarım sağ yapacak hali mi kalmış be kardeşim!..Cemaat bodoslamadan tam "sağ" yapa yapa ülke bu hale geldi!.. Acilen artık biraz da yarım "Sol" yapacak cemaat aranıyor

Hadi bu afiş en azından yöresel yemek tadında, en sevimlilerden. "Bulunupduru" vaziyetine bakılırsa sanırım Bodrum civarı, yani Ege'nin az aşağısı!..

Şu başkan çok çekti çoook, bu pantolonu dışarda kapatmaya çalışanlardan kardeşim!.. Adam bu yüzden başkanlığı bıraktı valla!.. Koskoca başkan mı kapatacak sizin fermuarınızı, ayıptır, yazıktır, adam olamadık yahuuu!..

Al işte gene bizim başkanı sinirlendirecek bir tablo daha!.. Bu da ülkemize özgü turistik bir tuvalet!.. Kadının nasıl oturacağını gösteriyor, erkek içinde aynısından var, birini koymak yeter dedim. N'oluyoruz yahu, işin boku çıkmaya başladı valla!..

Buyrun, üstelik internet ortamında "Altın Kazma" 1. Mansiyon ödülü almış... Yöneticimiz uyuyor muuuu?.. Evet uyuyor!.. Henüz bayram kutlayacak kadar bir "Türkçesi" olmayan bu yönetici ilerde kesin ülkeyi yönetmeye de talip olur, böyle bir ülkeye yakışır da!.. Bugün "Apartıman" sakinleri, yarın "ülke sakinleri!..

"Altın Kazma" Ödüllerinde Jüri Özel Ödülü almış bir yazı!.. Hititler döneminden kaldı sanıyorsanız yanılıyorsunuz!.. Çok yakın, çok akrabalı "Şeer"li bir dönemden!.. "Şeer"den yaaaa!.. Aniden şeere gelince, duvara da "BÖCEE" yazıyorsun!.. Şu ülkede "Böcek" gibi yaşıyorsun ama bir "Böcek" bile yazamıyorsun, bu adalet mi kardeşim!..

Altın Kazma Ödüllerinde üçüncü olmuş bir başka duvar yazısı!.. "Cenenetör" ne tör derseniz, o tör deriz!.. Arkadaş sanırız ne de olsa henüz bir "Cenin"... Aslında "CENİNETÖR" yazacakmış da orda hata yapmış!..

Altın Kazma Ödüllerinde ikinci mansiyon almış bir başka vatandaş çalışması!.. Öğrenci kardeş aman dikkat!.. Dayalı ama aynı zamanda "döşemeli" bir ev burası!.. Döşüyor yani!.. Hemde yatak başı; 20 YTL olarak. Üstelik "Kaleförsüz" daha ne olsun kardeşiiiiiiiiim?..

Altın Kazma Ödüllerinde hakkı yenmiş "komple" bir vatandaş çalışması daha!.. Tercüme dersek aslında diyor ki; bu ev "kopile" satlık(!) yani, kopilin biri isterse bu evi pekala satın alabilir!.. Zaten şu görüntüye bakılırsa ancak bir "kopil" alır bu evi!..

Bakın eleman arayan arkadaş aslında hata yapmamış olabilir, hemen kötü niyet aramayalım. Belki de o "pırt" time yani zaman zaman alt taraftan "pırt" sesi çıkaran bir bayan eleman arıyordur, olamaz mı, sapık adamın özel zevki buymuş mesela!.. Hatta ilerde işleri büyütürse daha büyük ses çıkartan bayan eleman alacakmış, örneğin "Zart time" gibi!..

İşte hem "uyanık" hem de aynı zamanda "girişimci" bir Türk vatandaşı!.. Birinci derece deprem bölgesi olmasından ötürü "acilen" satıyor!.. Hem kelepir, hem de açık sözlü bir satıcı!.. Daha Allahından ne istersin kardeşim, 7.4'lük bir deprem mi?.. Deprem öncesi evleri bunlaaaaaar, Kaçırma bu kelepir fırsatııııııı!..

Arkadaş "mağaza" diye acaba içerde çırak olan açık "dükkan"ını mı kastediyor?.. Sanki dükkanları açık kalmış gibi!.. Fakat müşterisi de velinimeti bu arada, işler o kadar boktan ki, müşteri olsun da "gay"den olsun diyor belki de bu arkadaş!..Ne günlere kaldık, gay gidi gaaay!..(Burası: "Gey gidi gey" diye okunacak!..)

İşte çok önemli bir "Türksel"sorunu ta en kökünden çözmüş işbilir bir belediyenin tabelası!.. Candan ve Çan'dan kutlarız Çan belediyesini!!! Belediye, "Çan" dikmiş aslında bu tabelayla!.. Bakın bu tabelayı daha büyük tutup başka şeyler de ekleyebilirsiniz, ayıptır söylemesi: "Kayışı kopartabilirsiniz, tükürebilirsiniz, osurabilirsiniz, işeyebilirsiniz, burnunuzu karıştırabilir ve malum yerleri kaşıyabilirsiniz, tacizde bulunup hatta tecavüz edebilirsiniz, önce mangalı sonra ormanı yakabilirsiniz, hatta ülkeyi de toptan yakıp tüm bu işlerin hepsinden bir çırpıda kurtulabilirsiniz!.."

Hiç yorum yok: