01 Nisan 2006

'DAMDAKİ MİZAHÇI' CİHAN DEMİRCİ YILIN MİZAH YAZARI SEÇİLDİ!
(BU ÖDÜL NİSAN BİR ŞAKASI DEĞİL GERÇEKTİR!..)

Sevgili blog dostları; sanırım ben en son ilkokul 4. sınıfta bir ödül almıştım. İlkokullaraarası bir şiir yarışmasında birinci olmuş, resim yarışmasında da ikinci olmuştum... O günden beridir ne ödüllerle, ne yarışmalarla aram pek iyi olmadı... 28 yıllık çizerlik, 26 yılık yazarlık yaşamımda toplasanız 3-4 yarışmaya katıldım... Onlardan da herhangi bir ödül almadım... Derdim ödül almak olmadı hiç... Hatta hiç ödül almadan beni son yıllarda 'jüri üyesi' yapmaya başladılar yarışmalarda!.. Düzgün bulduğum yarışmalarda 'jüri üyesi' olmaya başlayınca millete ödül veren biri bile oldum son yıllarda... 2002 yılında E adlı edebiyat dergisinin yaptığı bir ankette "Bir Mizah Dehası Suavi Sualp" adlı kitabım "Yılın En İyi Mizah Kitabı" seçilmiş olsa da, hayatımın ilk anlamlı ödülünü yeni kazandım...

İlk kez bu yıl verilen "1. MİZAH ÖDÜLLERİ"nde "YILIN MİZAH YAZARI" seçildim... Bu ödül benim katıldığım bir yarışmada bana verilmedi üstelik. Bence böyle olması daha da anlamlı.. 2005 yılındaki mizah çalışmalarıma verilmiş olsa da, ben bunca yıldır mizaha verdiğim yoğun emeğin karşılığı olarak görüyorum bu ödülü... Geçen hafta yaşadığım "Karadeniz Ereğli şoku" öncesi bildirildi bana bu ödülü kazandığım, yarın yani 2 NİSAN 2006 PAZAR akşamı, İstanbul Ataköy'de bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde SAAT 20.00'de düzenlenecek bir ödül töreniyle verilecek...

ŞİMDİ SİZE BANA DA YOLLANAN, ALDIĞIM ÖDÜLLE İLGİLİ "BASIN BÜLTENİ"Nİ İLETİYORUM..

B A S I N B Ü L T E N İ

1. MİZAH ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU!

Mizah Üretenler Derneği, Bakırköy Belediyesi’nin himayesinde ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin (BASAD) katkılarıyla “Mizah Ödülleri” etkinliği düzenlenmektedir. Ödüller bir önceki yıl performansını göz önüne alarak verilmektedir. Bu sebeple bu yıl düzenlenen “I. Mizah Ödülleri Töreni” 2005 yılındaki mizah ile ilgili sanatsal çalışmaları kapsamaktadır. Mizah Üretenler Derneği 2004 yılı Ocak ayında resmiyet kazanmış bir sivil toplum kuruluşudur. Bilindiği gibi, mizah -gülmece sanatı- tek kişinin yapabildiği bir sanat etkinliği olduğu gibi, grup çalışmaları ile de yapılmaktadır.

Dernek bu durumu göz önüne alarak, mizahı: 1- Yazılı Mizah – hikayeler, romanlar 2- Çizgili Mizah – karikatür 3- Görsel Mizah – tiyatro, sinema ve tv olarak üç disiplin içinde ele almaktadır.

Zengin mizah kaynakları ve mizahçı potansiyelinin gelecek kuşaklara aktarılması, bugünün gençlerinin mizah sanatına özendirilmesini ve profesyonel mizahçıları daha rekabetçi olarak üretkenliklerini arttırmaları için çalışmaktadır.

Bünyesinde profesyonel yazar – çizer mizahçı üyeleri bulunduran Mizah Üretenler Derneği, mizah yıllığı, araştırma kitapları, Türk Mizahçılarının kitapları ve ödülleri ile mizah sanatı etkinliklerini ve mizahçıları kalıcı hale getirmeye çalışmaktadır.

Bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu mizah ödülleri için adaylar Ergin Gülen (Mizah Üretenler Derneği Başkanı ve karikatür sanatçısı), Özcan Bilir (Bakırköy Belediyesi Eğitim-Kültür Daire Başkanı), Üstün Asutay (BASAD-Bakırköylü Sanatçılar Derneği Başkanı), Ümit İmer (Kurucu üye ve Şehir Tiyatroları Sanatçısı), Prof. Afşar Timuçin (Kocaeli Üni. Öğretim Üyesi, felsefeci, şair), Semih Poroy (Cumhuriyet Gazetesi Çizeri), Turgay Karadağ (Referans Gazetesi Çizeri) ve Tonguç Yaşar’ın ( çizgi-filmci, karikatür sanatçısı) teşkil ettiği jüri üyeleri tarafından seçilmiştir.

Buna göre; Mizah yazarı dalında: Cihan Demirci, Karikatür dalında: Ramize Erer, Gazete yazarı dalında: Selahattin Duman, Sinema dalında: Pardon Filmi, Televizyon komedi dizisi: Avrupa Yakası, Tiyatro dalında: Muzaffer İzgü’ nün “Lütfen Kızımla Evlenir misin” oyunu ödüle layık görülmüştür.

Ödül töreni, 2 Nisan Pazar günü saat 20.00 da Bakırköy Yunus Emre Tiyatro Salonunda yapılacaktır.
(Daha geniş bilgiye (0212) 583 78 54 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. )

2 yorum:

Hakan Kürklü dedi ki...

Cihan'cım tebrikler!
Retrografiker

Hakan Kürklü dedi ki...

Cihan'cım, tebrikler!
Retrografiker