27 Ağustos 2024

FOÇA'DA GRAMOFON KAFE'DE ŞİİR TADINDA GEÇEN OLDUKÇA KEYİFLİ BİR "ŞİİRİÇİ ŞARKILAR" GECESİ...



Foça'nın kültür-sanat hayatına adeta bir kültür merkezi gibi katkı veren Gramofon Kafe-Bar, Pazartesi geceleri düzenlediği "Şiiriçi Şarkılar" Gecesindeki şiir dinletisine 26 Ağustos Pazartesi gecesi, şair-yazar Namık Kuyumcu ile şair-mizah yazarı-karikatürcü Cihan Demirci katıldı. 

İnsanı rahatlatan harika bir imbatın estiği geceye gitarı ve şarkılarıyla eşlik eden, gecenin mimarı Haluk Çetin'in sunumuyla ilk bölümde sahneye şiirleri ve söyleşisiyle Namık Kuyumcu geldi. Namık Kuyumcu, "Sen Bildiğini Söyleme" adlı şiir kitabından seçtiği şiirleri okudu, anılar paylaştı...

Ardından söz alan Cihan Demirci, yazmaya ilkokul çağlarında şiirle başladığını, lise yıllarında hece ölçüsü, ardından serbest ölçü taşıyan taşlama şiirler yazıp, yayınladığını, şiirin aslında ilk göz ağrısı ve ilk söz ağrısı olduğunu söyleyerek, mizah yazarlığının ve çizerliğinin öne çıkmasıyla şiirini biraz geride, gizli bir sevgili gibi tuttuğundan bahsetti. Şiirlerinin formunu 80'lerin sonlarında değiştirip, oldukça kısaltan, dilimize kazandırdığı "Laforizma" tadında sürdüren Cihan Demirci, gecede 3 şiir kitabından; Çıkışlar Arka Kapıdan, Sazan Mevsimi ve Şiirzofren'den seçtiği şiirleri okudu.



Bu arada kitap tutkunu Ömer Torun'un, baskısı yıllar önce bittiği için internetten arayıp bulduğu ve aniden masaya koyduğu "Araya Parça Giren Yıllar" adlı sinema dönemi kitabından "İki Film Birden" şiirini de okumasını istemesi üzerine, Cihan Demirci bu uzun şiirle izleyenleri 70'li yılların o karanlık sinema salonlarına götürmüş oldu. 

Gecenin finaline doğru geceye katılan; tiyatro sanatçısı-oyuncu Altan Gördüm de finalde mikrofonu alarak okuduğu şiirlerle geceye katkı verdi.



Gecenin iki konuğu; Namık Kuyumcu ve Cihan Demirci gecenin sonunda kitaplarını imzaladı. Haluk Çetin'in söylediği son şarkının ardından finali mekanın seslerinden sevgili Günce Yorgancılar yaptı. 

Gramofon Kafeyi tamamen dolduran konukların sonuna kadar keyifle ve dikkatle izlediği bu tür nefes aldığımız geceler Foça'nın renkli mekanı Gramofon Kafe'de önümüzdeki günlerde de devam edecek...

Hiç yorum yok: