28 Eylül 2019

CİHAN DEMİRCİ, İMZA GÜNÜYLE 8. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ'NE KONUK OLDU!..


Cihan Demirci, 8. Sarıyer Edebiyat Günleri'ndeki imza gününde Sarıyerli 4. sınıf öğrencileriyle...

"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, bu yıl 25-29 Eylül 2019 tarihleri arasında 8. kez düzenlenen "Sarıyer Edebiyat Günleri"ne 27 Eylül Cuma günü, imza günüyle konuk oldu. İmza gününü 13.00-17 .00 saatleri arasında hem imza masasında, hem de Kırmızı Kedi Çocuk standında sürdüren Cihan Demirci'ye Sarıyerli çocuklar daha önce ki gidişlerde de olduğu gibi keyifli anlar yaşattılar. 

Sarıyer Belediyesinin düzenlediği Bu etkinliğin yapıldığı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkının Cihan Demirci için ayrı bir yeri vardır. 70'li yıllarda çocukluğunun en güzel döneminde babasıyla Boğaz kıyılarında balık tutmaya gelinen yerlerden biridir bu park... 




Günümüz çocuğu ne yazık ki "mizah" denen güzellikten epeyce uzaklaştı. Kireçburnundaki Parkta kitaplarını imzalarken çocuklarla sohbet de eden Cihan Demirci, 4. sınıf öğrencilerinin "mizah" sözcüğünü ilk kez duyuyor olmasının üzüntüsünü de bir kez daha yaşadı doğrusu. Bu durumun oluşmasında çocukların hiçbir sorumluluğu yok, bütün sorumluluk mizah gibi bir güzelliği, yani gülmeceyi, neşeyi, gülmeyi bu yolla bilinç düzeyi yüksek bireyler olarak zekayı daha da yukarılara çıkarmayı, onlardan giderek uzaklaştıran büyükler birinci derecede suçludur!.. Bundan 15-20 yıl önceki çocuklar bu anlamda çok daha şanslıydı, daha önceki kuşaklar ise daha da, zira "mizah" denen güzellik özellikle çocuk yaştan itibaren hayatımızı sarmalar ve bize güç verirdi ama günümüzün tekno hayatı içinde ne yazık ki artık çocuklar "mizah" sözcüğünden bile habersiz. İşte Cihan Demirci de bu yüzden çocuklar için mizah yapmayı bu yüzden artık daha da fazla önemsiyor. Cihan Demirci, 8. Sarıyer Edebiyat Günleri'nde yıllardır yazar-çizer fotoğrafçılığına ciddi emekler veren iki fotoğraf ustası dostla; Mahmut Turgut ve Kadir İncesu ile de bir araya geldi ve onlar da 40. yılı anısına geçen yıl yayınladığı iki kitabı imzaladı. Sarıyer Belediyesi Kültür müdiresi Filiz Coşkun'la, Leman'dan yazar Aslan Özdemir ve ressam Şeref arkadaşlarıyla sohbet etme olanağı buldu. 




Cihan Demirci, 3. kez katıldığı bu keyifli edebiyat şenliğinde ilk  kez başkan Şükrü Genç'i göremese de, beklediği bir söyleşi 26 Eylül'de İstanbul'da yaşanan 5.9'luk ciddi deprem nedeniyle iptal edilmiş olsa da, yaklaşan bir davası bulunsa da, tüm bu olumsuzluklara rağmen çocuklardan aldığı o benzersiz enerjiyle boğazdan gene de keyifle ayrıldı. 



CİHAN DEMİRCİ'NİN 8. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİNDEKİ İMZA GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR... 



Hiç yorum yok: