29 Kasım 2018

CİHAN DEMİRCİ, 2018-2019 EĞİTİM YILI OKUL ETKİNLİKLERİ SEZONUNU BURSA'DAKİ ÇAĞDAŞ ÖNCÜ OKULLARINDA AÇTI!..


"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 2018-2019 eğitim yılını bu yıl, ertelenen bazı okul etkinlikleri nedeniyle önceki yıllardan daha geç açmak zorunda kaldı. Bu eğitim yılının ilk okul etkinliği 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Bursa'daki Çağdaş Öncü Okulları'na kısmet oldu!.. Cihan Demirci, durmaksızın yağan bir yağmurla sabahın çok erken saatlerinde deniz otobüsüyle Bursa yolunu tuttu. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Çağdaş Öncü Okullarında Cihan Demirci'yi, 6. sınıflarla gerçekleşecek hiperaktif bir tempoda 3 ayrı "Karikatür Atölyesi" ve kitap imzası bekliyordu. Ayşen öğretmenle kısa bir sohbetin ardından soluğu ilk 6. sınıfta aldık. Sınıflarda gerçekleşen ve adına "Mizah ve Karikatür Atölyesi" adını verdiğim bu atölyelerde bir ders süresi içerisinde çocuklara karikatürü ve içinden çıktığı mizahı anlatıyor, onlarla gelişmiş bazı Batı ülkelerinde uygulanan ve görsel zekayı geliştiren "Karikatür Okuma"yı gerçekleştirip, karikatür tarihi üzerine de bazı kısa bilgiler verip, basit çizim çalışmaları yapıyoruz bu tür atölyelerin büyük konferans salonlarında değil, Çağdaş Öncü okullarındaki gibi sınıflarda olması gerekiyor ama bu sefer de karşımıza "yerli teknoloji"nin dökülen projesi çıkıyor, hani adına "Fatih Projesi" demişlerdi ve sonrasında pek çok proje gibi o da çöktü ne yazık ki, bu proje kapsamında okullara konan ve adına "Akıllı Tahta" denilen tahtaların bugüne dek pek akılla işleri olduğunu göremedim. Zaten sürenin yetmediği, dar bir aman içinde yaptığımız bu tür atölye çalışmalarında eğer karşımıza akıllı tahta çıkarsa, epeyce bir süreyi de onunla çarçur etmiş oluyoruz ne yazık ki, açılması bir dert, yürütülmesi başka bir dert, an geliyor USB belleğinizin içindeki dosyaları bile silebiliyor. 




Sonuçta akıllı tahtanın tüm akılsızlıklarıyla yitirdiğimiz zamana rağmen, yüzlerinde merak duyguları olan öğrencilerin karşısında üç ayrı atölye çalışmasını gerçekleştirip, onları karikatür ve mizahla biraz olsun tanıştırıp, kitaplarımızı hızla imzalayıp, öğleden sonraki deniz otobüsüne yetiştik ama bu kez de ciddi anlamda fırtınalı bir denizde, rodeo yaparcasına, bata-çıka bir vaziyette bir yolculuk bizi bekliyordu. Nasa'nın Mars'a araç yolladığı bir dönemde neyse ki biz sonunda 2.5 saate yaklaşan çalkantılı bir yolculuğun sonunda Kadıköy'e ulaşmayı başardık!.. :)  

"Damdaki Mizahçı"nın okul serüvenleri devam edecek!.. Şimdi sırada 30 Kasım Cuma günü, Kocaeli'ndeki iki Doğa Koleji bizi bekliyor!.. 

CİHAN DEMİRCİ'NİN BURSA ÇAĞDAŞ ÖNCÜ OKULLARINDA GERÇEKLEŞEN ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR...


Cihan Demirci, 6. sınıflarla gerçekleşen son etkinliğin ardından plaketini alırken... 


Hiç yorum yok: