14 Mayıs 2017

6. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİNDE SARIYERLİ ÇOCUKLARLA ŞİİR VE KİTAP DOLU BİR GÜN!..


Cihan Demirci, 6. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında "Şiir Teknesi"nde gerçekleşen "Çocuk Şiirleri" dinletisinin ardından plaketini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten aldı... (13 Mayıs 2017) 

Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, geçen yıl ilk kez katıldığı Sarıyer Edebiyat Günlerinin 6.sına da davet edilmişti. Bu davetin en güzel yanı, geçen yıl konuk olarak iki kez binip, keyif dolu Boğaz turu yaptığım "Şiir Teknesi"nin bu kez edebi kaptanı olarak, "Şiir Teknesi"ni dolduran Sarıyerli çocuklarla birlikte olacak ve onlarla şiirlerimden örnekler paylaşacaktım. 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü sabahın çok erken saatlerinde ulaştığım Kireçburnu Parkında yazar-şair dostlarla sohbetin ardından saat: 11.00-13.00 arasında Boğaz turu yapacak olan "Şiir Teknesi"ndeki yerimi aldım. Konuklar arasında edebiyatımızın büyük ustalarından Fakir Baykurt'un sevgili iki kızı, Hürriyet Çocuk sayfası yazarı Ömür Kurt, geçen yıl yitirdiğimiz iyi oyuncu Tarık Akan'ın sevgili eşi ve kızı da bulunuyordu. "Şiir Teknesi" müzikli yolculuğuna Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nin yani kısa adıyla SAGEM'li çocukların arka arkaya okudukları şiirlerle başladı. Çocukların ardından Cihan Demirci, çocuk şiirlerinden oluşan ve 4. basımı Kırmızı Kedi Yayınevinden geçen ay yapılmış olan; "Şiir Küçüğün" adlı şiir kitabıyla "Şiir Teknesi"nin sahnesine çıktı ve bu kitaptaki şiirlerinden bir şiir dinletisi sundu, tekneyi doldurmuş olan çocuklara, gençlere ve ailelerine. Sonrasında Sarıyer'in içten, sevimli ve gerçekten "Halk adamı" portresi çizen başkanı Şükrü Genç aldı mikrofonu eline ve çok güzel, çok ince bir hareket yaparak, çocuklara "Cihan Demirci'nin şiirlerini nasıl bulduklarını" tek tek sordu. Çocukların, gerçekten onların yaşamlarına seslenebilen şiirleri çok beğendikleri hem sözlerinden hem de gözlerinden anlaşılıyordu. Şiirler hakkında çocukların yaptıkları içten, samimi yorumlar "Şiir Teknesi"ndeki havayı daha da ısıttı. Bu arada bir gün önce 20 dereceleri bulmayan hava da bu arada 28 derecelerdeydi zaten!.. Cihan Demirci'nin şiir dinletisinin sonunda ona plaketini veren belediye başkanı Şükrü Genç, çocuklara verdiği değerle doğrusu teknedeki güzellikleri doruğa çıkardı. Boğazın incisi Sarıyer, belediye başkanı anlamında şanslı bir ilçe, ne yazık ki 41 yıldır yaşadığım Kadıköy, fazlasıyla hak etmesine rağmen böyle bir şans bulamamıştır, özellikle son 3 yıldır var olan başkanın bende yarattığı derin hayal kırıklığını zaman zaman facebook 'taki yazılarımda da paylaşıyorum. 




Cihan Demirci, öğlen saatlerinde tekrar Kireçburnu Haydar Aliyev Parkına yanaşan "Şiir Teknesi"nden iner inmez, kendisini "SAGEM" Standında bekleyen imza gününe verdi. 13 sonrasında başlayıp 17'ye dek süren ve Sarıyerli çocukların, gençlerin, büyüklerin yoğun ilgisi altında gerçekleşen imza gününde çocuk kitapları kısa süre içersinde tükendi. Akşam saatlerine dek 6. Sarıyer Edebiyat Günleri'nde kalan Cihan Demirci, her geçen yıl daha da büyüyen ve gelişen bu etkinlikten yorgun ama keyifli bir şekilde ayrıldı. Teşekkürler Sarıyer Belediyesi, teşekkürler SAGEM'in ilgili öğretmenleri, eğitmenleri ve o harika çocukları, iyi ki varsınız,  dünya denen gezegenin dışında oradan oraya sürüklenen bu akla ziyan ülkeye başka türlü dayanmak çok zor çünkü!.. 



"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci kültürel-sanatsal yolculuklarını sürdürüyor... Bundan sonra sırada 17 Nisan Çarşamba günü; saat:17.00-19.00 arasında ilk kez gideceğim Ataşehir Belediyesi Gençlik Günleri'nin etkinliği var... O etkinlikte Cihan Demirci, 25 kişilik bir grupla "Karikatür ve Mizah Atölyesi" gerçekleştirecek ve hemen ardından yollara düşüp soluğu 27. Kırklareli Kakava ve Karagöz Festivali'nde açacağı "39. YIL" Karikatür Sergisinde alacak...  

CİHAN DEMİRCİ'NİN 6. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİNDE "ŞİİR TEKNESİ"NDE GERÇEKLEŞEN ŞİİR DİNLETİSİ VE İMZA GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR... 


 6. Sarıyer Edebiyat Günlerindeki Cihan Demirci imza günü, bebek arabasında uyumakta olan bir bebeğe imzalanan kitapla noktalandı. İmzalı kitabı arabasına konulan bebek, kısa süre sonra gözlerini açtı. Bir imza gününü "Gözünü açmış bir bebekle" bitirmekten güzel ne olabilir ki?.. 
  

Hiç yorum yok: