16 Mart 2016

CİHAN DEMİRCİ'DEN SARIYER'DEKİ ANAFARTALAR İLKOKULUNDA ÜÇ AYRI KARİKATÜR ATÖLYESİ...


Cihan Demirci, Sarıyer Anafartalar İlkokulu'nda 4. sınıfta gerçekleştirdiği ilk karikatür atölyesi sırasında...

Ülkenin tatsız, kasvet dolu ve gittikçe yaşanmaz hali arttıkça, daha da fazla çocuklara sığınan bir yazar-çizer oldum... Çocuklarla okullarda geçen mizah söyleşileri, karikatür atölyeleri, kitap imzaları sayesinde onların saf ve tertemiz dünyalarında geçen bir kaç saat, artık nefes alamaz hale geldiğimiz bu cinnet ülkede az da olsa soluk almamı sağlıyor... "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci'nin yolu 15 Mart 2016 Salı günü, okul etkinliği için bu kez Sarıyer'deki Anafartalar İlkokulu'na düştü. Selma Morova'nın gerçekleştirdiği etkinlik için Kilyos yolunda, Uskumru Arıköy Villalarında bulunan okula sabah saatlerinde ulaştık. Okul müdürünün odasında müdür beyle ve Dilan öğretmenle yaptığımız sohbetin ardından etkinliğimiz başladı. 


Bir devlet okulundan çok, binasıyla ve öğrencileriyle özel bir okul kıvamında gördüğüm Anafartalar İlkokulunda önce 4. sınıflarla ilk karikatür atölyemizi, akıllı tahta üzerindeki görsel sunum ve çizim alıştırmalarıyla 1 saati aşan bir sürede gerçekleştirdik. Çocukların içindeki "çizerlik" potansiyelinin orada öylece duruyor olduğunu görmenin gene heyecanı vardı doğrusu. Resim derslerini önemsemeyen bir ülkede bu tür çalışmalar da olmasa çocukların karikatürle tanışma olanağı artık hiç olmayacak açıkçası... Hınzır Can'ın ilk iki kitabını önceden almış olan öğrenci arkadaşlarımıza kitaplarımı imzaladım. Öğlen arasının ardından bu kez gene bir başka 4. sınıfta karikatür atölyesini, çizim çalışmalarını sürdürdük. İkinci atölyenin ardından bu kez okulun içinde düzenlenmiş bir alanda bu kez 3. sınıflardan oluşan daha kalabalık bir öğrenci grubuyla üçüncü kez karikatür atölyesi ve çizim çalışmaları yaptık. 


Bu 3 atölye çalışması sırasında da, gerçekten karikatür çizmeye yatkın, yeteneği şimdiden gözüken öğrencilerin epeyce olması beni en çok mutlu eden şeydi doğrusu. Üçüncü atölyenin sonunda kitaplarımı imzalayarak bu keyifli etkinliği sonlandırdık. Bana çizdiği kuş karikatürünü hediye eden kız öğrenci arkadaşın yanıma gelip "Yarın da gene gelecek misiniz" demesi ise bence verilen çiçekten de daha anlamlı bir hediyeydi. Cihan Demirci'nin okul etkinlikleri sürüyor, kendisi haftaya da Darıca olacak... 

CİHAN DEMİRCİ'NİN SARIYER ANAFARTALAR İLKOKULUNDAKİ KARİKATÜR ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

Cihan Demirci, etkinlik sonunda çiçeğini Anafartalar İlkokulu öğretmeni Dilan öğretmenden aldı... 


Hiç yorum yok: