07 Ocak 2016

CİHAN DEMİRCİ, 2016'NIN İLK ETKİNLİĞİNİ ADIGÜZEL OKULLARINDA GERÇEKLEŞTİRDİ!

Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci, 2016 yılının ilk söyleşi ve imza günü etkinliğini, Ataşehir'de bulunan Adıgüzel Okulları'nda gerçekleştirdi. Bundan 8 yıl önce 2008'de aynı okulun Güzel Sanatlar Lisesine konuk olan Cihan Demirci, Kırmızı Kedi Yayınevinin gerçekleştirdiği organizasyonda, "Bir Yazar Tanıyorum" başlıklı proje kapsamında, 6 Ocak 2016 Çarşamba günü, yoğun bir etkinlik programıyla sabah saatlerinde Adıgüzel Okullarındaydı. 


Çocukların o mutlu ve gülen yüzleri bu etkinliklerin en güzel armağanı aslında... 


Cihan Demirci, Kırmızı Kedi Yayınevinden Özerk arkadaşıyla birlikte önce Müdür yardımcısı Güray Bilgin'in odasında mizah üzerine keyifli bir sohbete daldı. Öğlen öncesinde önce 3. sınıflarla, daha sonra 5. sınıflarla bir karikatür atölyesi ve mizah söyleşisi gerçekleştiren Cihan Demirci, öğleden sonra da bu kez 6. sınıflarla karikatür ve mizah üzerine gene görsel sunumlu bir söyleşi gerçekleştirip daha sonra öğrencilerin yoğun ilgisi altında, Kırmızı Kedi Yayınevinden yayınlanmış 5 kitabını onlara imzaladı. Özellikle geçtiğimiz yılın sonlarında çıkan 2 yeni fıkra kitabı; "Gülmesini Bilen Çocuk" ve "Gülünce Güzel Dünya"nın öğrenciler tarafından ciddi ilgi gördüğü imza günü 1 saati aşkın sürdü. 

Okuldan ayrılmadan bir teşekkür belgesi de alan Cihan Demirci, kendisi için anlamı daha da özel bir teşekkür belgesini ise, 6. sınıf öğrencisi Ece Naz Yücel'den aldı. Ece Naz , Cihan Demirci'ye şu satırların yazılı olduğu kağıdı verdi: "Geldiğiniz için teşekkürler Cihan Demirci. Sizi seviyorum. Çok eğlenceli birisiniz."  O sondaki "çok eğlenceli birisiniz" Cihan Demirci'ye bu etkinliğin en içten, en samimi ödülü olsa gerek!.. :) 



Etkinlik boyunca okulun Türkçe öğretmenleri; Seda Kırbıyık ve Murat Kavak ilgilerini esirgemediler. Karikatür Atölyesi ve mizah söyleşisi sırasında öğrencilerle basit çizim alıştırmaları yapan, onların sorularına da yanıt veren, mizahın ne olduğu hakkında bilgiler verip, okuyan ve mizah duygusu taşıyan insanların avantajlarını anlatan Cihan Demirci böylece yılın ilk etkinliğinden keyifli bir şekilde ayrıldı. 




Bu arada 1990 yılında İstanbul Tüyap Kitap Fuarındaki ilk imza günü ile başlayan etkinlik sürecinde 2016'da 26. yılına adım atan Cihan Demirci, 1994 yılından beri de yüzlerce okulda öğrencilerle biraraya geldi. Bu süreçteki etkinlik sayısı 2015 yılı sonunda 983'e ulaşan Cihan Demirci, Adıgüzel Okullarında 984. etkinliğine imza atmış oldu!..

ADIGÜZEL OKULLARINDA GERÇEKLEŞEN CİHAN DEMİRCİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

 Cihan Demirci, kitap imzası bitiminde Adıgüzel Okullarının müdür yardımcısı Güray Bilgin'le... 



Hiç yorum yok: