27 Aralık 2014

CİHAN DEMİRCİ, 2014'ÜN SON OKUL ETKİNLİĞİ İÇİN SAPANCA'DAYDI...

İşte bir yılı daha bitiriyoruz... 2015'te yazar-çizerlik serüveninde 37. yılına girecek olan ve 1994'ten beri de okul etkinliklerini düzenli olarak sürdüren "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 2014 yılının son okul etkinliği için, 26 Aralık 2014 Cuma günü Sapanca'ydı. Kırmızı Kedi Yayınevinin Adapazarı'nın Sapanca ilçesindeki Sinan Göksun İlkokulu'nda düzenlediği bu etkinliğe Kırmızı Kedi'den Salih ve Alp arkadaşlarımızla birlikte gittik. 


Okul öğretmenlerinden Nazile İçel'in çabaları ve göreve sadece 3 ay önce gelen okul müdürünün de desteğiyle gerçekleşen bu etkinliğin bir devlet okulunda olması ve bu okula, okul tarihinde "ilk kez" bir yazar-çizerin geliyor olması da etkinliğin benim için özel yanlarıydı doğrusu. Hayatlarında ilk kez bir yazar-çizerle karşılaşan Sapanca Sinan Göksun İlkokulu öğrencileri müthiş bir heyecan içersinde okul salonunu doldurmuşlardı. Cihan Demirci söyleşisinde kendi çocukluğundan bazı anılar aktardıktan sonra dünün ve bugünün çocukları arasındaki müthiş farklara değinirken, mizahtan ve bu etkinlikte kendisine eşlik eden 3 çocuk kitabından bahsetti, onların sorularına yanıt verdi ve ardından çok yoğun bir şekilde öğrenci arkadaşlara kitaplarını imzaladı. 


Sonrasında öğlenden önce bir kez, öğleden sonra da bir kez daha olmak üzere 2 kez, sınıfta öğrencilerle "Karikatür Atölyesi" gerçekleştirip, basit çizim çalışmaları yaptık. Karikatürle ilk kez tanışan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin karikatüre olan ilgileri ve çizerken yaşadıkları o müthiş heyecan görülmeye değerdi doğrusu. Bize zamanında karikatürü öğretmek için günlerini, aylarını, sabahlara dek saatlerini veren ustam Oğuz Aral'ın gene bir yerlerden gülümsediğini hissettim Sapanca'daki bu devlet okulundan güzel duygularla ayrılırken... Böylece Cihan Demirci, 2014 yılını toplam 38 etkinlikle noktalamış ve 2014 yılı içersinde 17 okula gitmiş oldu. 2015'te yeni okullarda, yeni etkinliklerde buluşabilmek umuduyla diyelim o zaman... 



SAPANCA SİNAN GÖKSUN İLKOKULUNDA GERÇEKLEŞEN CİHAN DEMİRCİ ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 


Sapanca Sinan Göksun İlkokulundaki öğrencilerin karikatüre olarak merakı ve öğrenme istekleri harikaydı ama ne yazık ki her şeyin tersine işlediği bu ülkede Resim ve Müzik gibi sanat dersleri asla ve asla önemsenmez, devlet okullarında 1 saate indirilen Resim dersine, branş öğretmeni değil sınıf öğretmeni girmek durumunda kalır, hem de binlerce Resim öğretmeni yıllarca işsiz bir halde öğretmenlik yapacağı okul beklerken!.. 



Hiç yorum yok: