07 Nisan 2014

"ULUSLARARASI ADALET KARİKATÜRLERİ SERGİSİ" 4 NİSAN'DA ANKARA'DA AÇILDI...



Türkiye Barolar Birliği ile Karikatürcüler Derneği'nin "Avukatlar Haftası" kapsamında Ankara'da düzenlediği "Adalet ve Mizah" panelinin ardından; 28 ülkeden 123 karikatürcünün birer karikatürüyle katıldığı "ULUSLARARASI ADALET KARİKATÜRLERİ SERGİSİ" 4 Nisan 2014 Cuma günü, saat:17.30'da kalabalık bir davetli topluluğu önünde, Barolar Birliğinin Balgat'taki Sergi Salonunda açıldı. 


Soldan sağa: (Ayaktakiler) Aşkın Ayrancıoğlu, Mehmet Saim Bilge, Oğuz Demir, Yener Çakmak, Sadık Pala, Halil İ. Yıldırım, Mikhail Zlatkovksy, Uğur Pamuk, Hikmet Aksoy, Hüseyin Tanyeri. Önde çömelmişler: Cihan Demirci, Murat Özmenek ve Burak Ergin... (Fotoğraf: Muammer Kotbaş) 

Bu sergide Cihan Demirci'nin de bir karikatürü yer aldı. Serginin açılışını Barolar Birliği başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Karikatürcüler Derneği başkanı Metin Peker yaptılar. Sergide karikatürü yer alan karikatürcülerden bir kısmı da serginin açılışında yer aldı. Bu sergi ve panel için Türkiye'ye davet edilen Rus karikatürcü Mikhail Zlatkovsky ile İtalyan karikatürcü Alessandro Gatto da serginin açılışındaydı. 

Cihan Demirci, Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile sergide yer alan karikatürünün önünde... 

Serginin açılışına Ankara'da yaşayan Karikatürcüler Derneği üyesi çizerlerin yanı sıra ayrıca; İstanbul, İzmir, Trabzon, Zonguldak, Antalya, Sinop, Çorum'dan gelen Karikatürcüler Derneği üyesi çizerler de katıldılar. Avukat ve karikatürcü ağırlıklı bir izleyici kitlesinin ilgiyle dolaştığı sergi açılışının ardından bir kokteyl verildi. Bu arada 28 ülkeden 123 karikatürcünün birer karikatürüyle katıldığı bu serginin albümü de, sergi açılışı sırasında konukların beğenisine sunuldu. 

"ULUSLARARASI ADALET KARİKATÜRLERİ SERGİSİ"NDEN VE ANKARA YOLCULUĞUNDAN FOTOĞRAFLAR...

Kürşat Zaman, Muammer Kotbaş, Hikmet Aksoy, Uğur Pamuk ve Cihan Demirci... 
Mehmet Aslan, Metin Peker ve Cihan Demirci... 

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Cihan Demirci ve Mustafa arkadaşımız... 


Uğur Pamuk, Hikmet Aksoy ve Cihan Demirci... 
Cihan Demirci ve üniversite yıllarında kitaplarını keyifle okuduğunu söyleyen Barolar Birliği Fotoğraf yarışmasında birincilik kazanan Mustafa arkadaşımız... 
Sergi açılışı ardından verilan kokteylde... 
Ankara'da bir sohbet ve anında... 
Nuri Kurtcebe aramızda... 
Son yıllarda seyyah bir yaşam süren, şu ara Ankara'yı da terk etmek üzere olan Nuri Kurtcebe ile hasret giderdik... 
Nuri Kurtcebe abimizle bir toplu fotoğraf hatırası... 
Cihan Demirci, Nuri Kurtcebe ve Muhittin Köroğlu... 
Sadık Pala, Halil İ. Yıldırım, Mikhail Zlatkovsky ve Cihan Demirci...
Tonguç Yaşar ve Nuri Kurtcebe... Tonguç ağabey, Zlatkovksy'nin çizdiği portresini gösteriyor bize... (Fotoğraf: Cihan Demirci)
Ankara yolculuğumuzda, 5 Nisan Cumartesi günü aramıza katılan, bir kaç yıldır göremediğim seyyah abimiz, Nuri Kurtcebe ile de sohbet etme olanağı bulduk... 


Hiç yorum yok: