05 Nisan 2013

CİHAN DEMİRCİ KARTAL'DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

4 Nisan Perşembe 2013 Perşembe günü, Kırmızı Kedi Yayınevinin düzenlediği okul etkinliğinde, Kartal'da Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz İlköğretim Okuluna giden Cihan Demirci, öğrencilerle 3 ayrı söyleşi gerçekleştirip, kitaplarını imzaladı.

Okulun salonunda gerçekleşen 3 grup halinde gerçekleşen Cihan Demirci söyleşilerinin sonuncusundan bir görüntü...

Okul etkinlikleri özellikle son 10 yılda nerdeyse sadece özel okullarda düzenlenir hale geldi. Üzerlerindeki baskı bu dönemde daha da artan devlet okulları okullarda kültürel-sanatsal etkinlik düzenlemekte zorlanıyorlar. Bu nedenle de belli bir çizginin dışındaysanız devlet okullarına gidemez haldesiniz. Buna rağmen öğrencilerini yazarlarla-çizerlerle-sanatçılarla buluşturmayı korkulacak bir şey olarak görmeyen okullar da var hâlâ. Damdaki Mizahçı Cihan Demirci okul etkinliklerinin sürdüğü bir dönemde, 4 Nisan Perşembe günü Kartal'da böylesi bir devlet okulundaydı. 

Bu yıl 2. kez, 2 gün süren bir kitap şenliği düzenleyen Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz İlköğretim Okulu'nda, önce 8. sınıflarla, ardından 7. ve 6. sınıflarla, son olarak da 5. 4. ve 3. sınıflarla üç ayrı söyleşi gerçekleştiren Cihan Demirci, öğrencilere geçen ay çıkan yeni çocuk kitabı "Hınzır Can Çevre Dostu"nu ve karikatür kitabını imzaladı. Okul müdürü Cihan Memiş'i ziyaret ettikten sonra bu etkinliğin mimarı öğretmen Ayşe Yoldaş'ın rehberliğinde okul yarım günden fazla bir süre geçiren Cihan Demirci, olanakları özel okullara göre çok daha az olmasına rağmen bu devlet okulunda, özel okullardan çok daha sıcak ve ilgi dolu bir ortamda öğrencilerle keyifli bir gün geçirmiş oldu. 

Kartal'daki ilköğretim okulundan keyifli anlar...

Cihan Demirci etkinlik öncesinde okul müdürü Cihan Memiş, öğretmen Ayşe Yoldaş ve okulun öğretmenlerinden bir grupla birlikte...


Bu fotoğraftaki 6 öğrenci arkadaşımız resimlerinin altında isimlerinin yer almasını istediler ve isimlerini bir kağıda yazıp Cihan Demirci'ye verdiler. Fotoğrafta Cihan Demirci ile görülen öğrenciler; Atakan Ersoy, Esmanur Çelikel, Mertcan Gümüş, Barış Ayin, Yaren Serttaç ve Edanur Karabela.

Bu kitap şenliğinin mimarı öğretmen Ayşe Yoldaş, Cihan Demirci'nin kitap imzası sırasında 3. sınıf öğrencileriyle...
Kitaplara ilgi gösteren öğrencilere baktığınızda kız öğrencilerin gene erkeklerden çok daha fazla olduğu gerçeği bu okulda da görüldü.

Cihan Demirci kitaplarını imzalarken...



1 yorum:

erkut samancı dedi ki...

Cihan arkadaşım
Düzenlediğin etkinliği çocuklara ve topluma yapılan güzel bir hizmet olarak yorumluyorum.Başarılarının devamını diliyorum.
Sevgi ve saygılarımla
Erkut Samancı