05 Temmuz 2012

DAMDAKİ MİZAHÇINIZ CİHAN DEMİRCİ "ŞİİR KÜÇÜĞÜN"ADLI ÇOCUK ŞİİRLERİ KİTABIYLA 40'LADI!..

Sevgili Damdaki Mizahçı takipçileri... İstanbul damlarını kendi haline bırakarak epeyce bir süredir Ege'de, Foça damlarındayım... Temmuz'un kavurucu sıcaklarının başladığı şu günlerde Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci'nin Can Çocuk Yayınlarından, bugüne ek yayımlanmış 40. kitabım olan "ŞİİR KÜÇÜĞÜN" çıktı!.. Temmuz ayı yakıp, kavurur insanı ve aslında kitap yayımlamak için çok da doğru bir ay değildir aslında ama benim yapabileceğim birşey yoktu, zira ok Can'dan fırladı ve Can Yayınları Temmuz'u tercih etti. 76 sayfalık "Şiir Küçüğün" çocuklar için yazılmış şiirlerimden oluşuyor. Daha önce 3 şiir kitabım vardı, bununla 4 oldu. Bunlardan "Şiir Gözlü Çocuk" da çocuk şiirlerinden oluşan bir kitabımdı. "Şiir Küçüğün"ün içine o kitaptan da bazı şiirler aldım. Zira "Şiir Gözlü Çocuk" kitabı ne yazık ki kısa sürede ortadan yok olan yayınevlerinden birinden çıkmıştı ve baskısı epeydir tükenmiş bir kitaptı. "Şiir Küçüğün" aynı adıyan bir şiirimle başlıyor. Kiabın kapak resmi ve iç resimlemelerini de Damdaki Mizahçınız Cihan Demirci yaptı.

Neden "Şiir Küçüğün" derseniz, size şöyle açıklayabilirim: "Su küçüğün söz büyüğün derler ama aslında zaman içinde yanlışı doğru olmuş bir deyiştir bu, gerçekte bu sözün doğrusu 'Sus küçüğün, söz büyüğün'dür. Bu coğrafyada küçüğe yakışan şey susmaktır zira. Küçüğe susmayı yakıştıramayan bir mizahçı olarak, sonuçta şiiri de su gibi berrak gördüğümden, şiir küçüğün demeyi tercih ettim. Nasıl olsa bu ülkede sözler hep büyüğün oluyor, hiç olmazsa şiir küçüğün olsun dedim!.."


ŞİİR KÜÇÜĞÜN / Cihan Demirci
CAN ÇOCUK YAYINLARI
1. basım: Temmuz 2012, 76 sayfa.

Can Çocuk Yayınlarından çıkan kitabın site link adresi şöyle: http://www.cancocuk.com/tanim.asp?sid=YPXU1B8RNK8KIR152SFG




Hiç yorum yok: